Η Aston Martin έχασε 23 εκατομμύρια δολάρια από την παλιά Vanquish


Η προηγούμενη γενιά της Vanquish, που κατασκευαζόταν έως και πέρυσι θα συνέχιζε να κατασκευάζεται με τα σήματα κάποιας άλλης εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/8/2019

Τι γίνεται με τα μοντέλα των αυτοκινήτων που τελειώνουν ευδοκίμως τη ζωή τους και αποσύρονται; Το πιο πιθανό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να κερδίσουν μια θέση στην ιστορία και το μουσείο της εκάστοτε εταιρείας. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να συνεχίσουν να δίνουν το παρόν σε άλλες περιοχές του πλανήτη με διαφορετικές προδιαγραφές, με τα ίδια σήματα ή και με άλλα.

Το τελευταίο θα συνέβαινε και με την τελευταία γενιά της Vanquish, για την οποία η Aston Martin είχε συμφωνήσει με μια άγνωστη εταιρεία να πουλήσει τη γραμμή παραγωγής σε συνδυασμό με τα σχέδια αλλά και όλες τις τυχόν πατέντες. Μάλιστα η συμφωνία περιλάμβανε και τεχνική υποστήριξη από την πλευρά της Βρετανικής εταιρείας και μια περίοδο 18 μηνών.

Οι φήμες φυσικά για την ταυτότητα της εταιρείας που είχε προβεί στη συγκεκριμένη αγορά έδιναν και έπαιρναν, ενώ κάποιοι ενέπλεκαν σε αυτήν και τη Morgan. Ανεξάρτητα πάντως από την ταυτότητα του αγοραστή -το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για κάποιον κινέζικο όμιλο- η συμφωνία χάλασε, κάτι που ανακοινώθηκε και επίσημα στην οικονομική ανάλυση που υποχρεωτικά δημοσιεύτηκε από την Aston Martin.

H πώληση έπρεπε να είχε λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2018, ενώ από την ακύρωσή της χάθηκε για την Βρετανική εταιρεία ένα ποσό της τάξης των 23,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Το οποίο θα ήταν μια σημαντική οικονομική ένεση σε μια περίοδο που οι ζημιές αρχίζουν να συσσωρεύονται.