Η Aston Martin ξεκίνησε συνομιλίες με επενδυτές


Η Aston Martin επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει ήδη οι συνομιλίες με επενδυτές οι οποίοι είτε θα θέλουν να επενδύσουν χρήματα σε αυτή είτε να εξαγοράσουν τη βρετανική εταιρεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΊΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/12/2019

Την είδηση για ότι η Aston Martin έχει ήδη αρχίσει επαφές με πιθανούς επενδυτές επιβεβαίωσε η εταιρεία με έγγραφό της προς το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Τύπου, στην επιστολή αναγράφεται: «Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι αναθεωρεί τις απαιτήσεις της σε χρηματοδότηση και τις πιθανότητες με τις οποίες αυτό μπορεί να συμβεί. Επίσης, ότι έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με πιθανούς στρατηγικούς επενδυτές, οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, με σκοπό τη δημιουργία μακροπρόθεσμων σχέσεων από τις οποίες μπορεί να προκύψει η συμμετοχή τους στην εταιρεία. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν όταν θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες», κατέληξε η ενημέρωση στο έγγραφο.

Πριν από λίγο καιρό υπήρξαν πληροφορίες ότι η Aston Martin ξεκίνησε επαφές με τον κ. Lawrence Stroll, τον Καναδό δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Racing Point F1 αλλά αυτές διαψεύστηκαν από τον κ. Andy Palmer, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Πέραν αυτού, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για απόκτηση μετοχών στην Aston Martin έχουν εκδηλώσει και υποψήφιοι επενδυτές από τη Μέση Ανατολή, την Κίνα και την Ινδία.