Ένα Καναδός δισεκατομμυριούχος μπορεί να εξαγοράσει την Aston Martin


Πρόσφατα δημοσιεύματα από μεγάλα μέσα αναφέρουν πως ο Καναδός Lawrence Stroll έχει ήδη ζητήσει να εξαγοράσει την βρετανική φίρμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/12/2019

Ο Lawrence Stroll έγινε ευρέως γνωστός στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία από την ομάδα του στην Formula 1, την Racing Point, στην οποία αγωνίζεται και ο γιος του Lance (φέτος τερμάτισε τη σεζόν με 21 βαθμούς, ο team-mate του Perez με 52).

Η ομάδα του προμηθεύεται κινητήρες από την Mercedes, όπως και η Aston Martin (στην περίπτωση του V8). Και επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, ο Stroll έχει βάλει ως στόχο να αποκτήσει την βρετανική εταιρία η οποία περνάει μια καλή περίοδο με αύξηση πωλήσεων κατά 16%.

Συγκεκριμένα η Aston Martin έχει ως στόχο να διπλασιάσει τις πωλήσεις της έως το 2023 φτάνοντας τις 14.000 αυτοκίνητα. Κάτι που πρέπει να πετύχει οπωσδήποτε και μετά τις απώλειες 17,4 εκ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Ο Stroll δελεάζεται πάρα πολύ από τη δυναμική που έχει η Aston Martin (και λόγω της DBX) αλλά και το χαμηλό της μετοχής της. Το 36% της εταιρίας ανήκει στις Adeem/ Primewagon, ένα σχήμα από το Κουβέιτ, ενώ η ιταλική InvestIndustrial το 31%. Η Daimler έχει μόλις το 4%.