H Aston Martin Valkyrie έκανε την παρθενική της εμφάνιση!


Στο περιθώριο των δοκιμαστικών του Grand Prix στο Silverstone η πολυανεμενόμενη Aston Martin Valkyrie έκανε μερικούς γύρους για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/7/2019

Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα αυτοκίνητα των τελευταίων ετών, καθώς οι προδιαγραφές της κυριολεκτικά ζαλίζουν. Ήδη συμπληρώνονται δύο χρόνια από την απόφαση της Aston Martin να προχωρήσει στην παραγωγή της Valkyrie και όπως όλα δείχνουν είναι σχεδόν έτοιμη να βγει στην παραγωγή.

Αυτό θέλησε να επιβεβαιώσει η Aston Martin βγάζοντας μία Valkyrie να κάνει μερικούς γύρους στην πίστα του Silverstone κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών του Σαββάτου. Πιθανόν όχι σε ολοκληρωμένη κατάσταση, αλλά πάντως για πρώτη φορά με σάρκα και οστά μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό και μάλιστα εντός έδρας.

Θυμίζουμε ότι η Valkyrie όταν θα έρθει στην παραγωγή θα είναι ένα απίστευτο hypercar με ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της Cosworth με απόδοση 1.000 ίππων και δυνατότητα περιστροφής έως τις 11.000 στροφές. Σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες θα φθάνει συνολικά στα 1.160 άλογα με ροπή στα 900 Nm.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα συνεργασίας με την Red Bull Racing, γι' αυτό και το αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας έχει τα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας της Formula 1. H Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει μόλις 150 κομμάτια από την Valkyrie με την τιμή της να είναι περί που στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Και όπως είναι ήδη γνωστό έχουν βρεθεί αυτοί οι 150 εκατομμυριούχοι με αποτέλεσμα όλη η παραγωγή της να έχει πωληθεί πριν καν βγει στην παραγωγή!