Η Audi βάζει τέλος στους κινητήρες βενζίνης και diesel


Όπως ανακοινώθηκε, η Audi θα σταματήσει τη διαδικασία εξέλιξης και δημιουργίας νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης και θα αρκεστεί στην αναβάθμιση των υπαρχόντων στην γκάμα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.
  • 17/3/2021

Σε συνέντευξη που έδωσε στον γερμανικό Τύπο, ο κ. Markus Duesmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi AG και Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου για την Παραγωγή της εταιρείας, ανακοίνωσε την απόφαση για τη διακοπή των διαδικασιών εξέλιξης νέων κινητήρων, για τα μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Duesmann δήλωσε σχετικά: «Εφεξής, δεν θα εξελίσσουμε καινούργιους κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά θα προσαρμόσουμε τους υπάρχοντες στις νέες οδηγίες εκπομπών ρύπων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμματίζει την εφαρμογή ακόμη πιο αυστηρών μέτρων με τη νόρμα Euro VII. Αυτή θα περιλαμβάνει διατάξεις οι οποίες θα αποτελούν μεγάλη τεχνική πρόκληση για εμάς και ταυτόχρονα θα έχουν μικρό όφελος για το περιβάλλον. Λόγω αυτών, θα περιοριστούν οι θερμικοί κινητήρες».

Με αυτόν τον τρόπο, η Audi κάνει σαφές ότι πρόκειται να δώσει προτεραιότητα στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Στο μεσοπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει προβλέπεται να διαθέτει στην αγορά συνολικά 20 αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα εντός της επόμενης πενταετίας. Αυτά, θα είναι είτε καινούργια μοντέλα, είτε αντίστοιχης τεχνολογίας εκδόσεις ήδη υπαρχόντων μοντέλων της.

Τα e-tron και e-tron GT έχουν παρουσιαστεί στον Τύπο αναμένεται και το Q4 e-tron. Τέλος, ο κ. Duesmann επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπάρχουν και θέλουν τα Α4 και Α6 να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα από το 2030 και έπειτα.