Η Audi βάζει τέλος στους κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2026


Η Audi πρόκειται να τερματίσει την παραγωγή νέων μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης έως το τέλος του 2026, παράγοντας μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

  • 22/6/2021

Αυτά τα νέα έρχονται να επιβεβαιώσουν παλαιότερες αναφορές στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης για το ίδιο θέμα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Markus Duesmann φέρεται να ανακοίνωσε την απόφαση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ingolstadt, κατά τη διάρκεια μιας διοικητικής συνεδρίασης την περασμένη εβδομάδα.

Η Audi αναμένεται να συνεχίσει να κατασκευάζει οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030, παρόλο που δεν θα παρουσιάσει νέα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες μετά το τέλος του 2026.

Σύμφωνα με το Auto News, τα τρέχοντα A3 και A4 θα αντικατασταθούν από πλήρους ηλεκτρικούς διαδόχους, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τα A5 και A6. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι το τελευταίο ολοκαίνουριο μοντέλο με θερμικό κινητήρα που θα κατασκευαστεί από την Audi θα είναι το Q8 επόμενης γενιάς και αυτό θα παράγεται έως το 2032, οπότε και έπειτα όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Audi θα είναι ηλεκτρικά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων έχει ανακοινώσει στο παρελθόν τα πλάνα του να κατασκευάσει 20 ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως έως το 2025, ενώ μέχρι το 2030, αναμένει να πουλήσει 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα PPE που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Porsche.

Εάν αυτές οι αναφορές είναι αληθείς, τότε είναι προφανές ότι η Audi προσπαθεί να στραφεί σε μία πλήρως ηλεκτρική γκάμα πριν από τους βασικούς ανταγωνιστές της, BMW και Mercedes-Benz. Η BMW ενδεικτικά, αναμένει ότι οι μισές από τις πωλήσεις της θα αφορούν ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, ενώ η Mercedes-Benz δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάποια ημερομηνία-ορόσημο για την κατασκευή μόνο EV.