Η Audi δεν πρόκειται να κατασκευάσει τετράθυρο ΤΤ


Οι φήμες για ένα πιο οικογενειακό ΤΤ δεν επιβεβαιώνονται, ενώ μάλλον δεν θα υπάρξει ούτε S1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/11/2018

Οι φήμες είχαν ακουστεί εδώ και αρκετό καιρό, ενώ πολύ πρόσφατα επανήλθαν στο προσκήνιο. Ο λόγος για ένα τετράθυρο κουπέ της Audi, το οποίο θα ήταν αναμφίβολα αναγνωρίσιμο ως παραλλαγή του ΤΤ. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι όσοι έκαναν λόγο και για αντικατάσταση του δίθυρου κουπέ που όλοι γνωρίζουμε.

Η πραγματικότητα, όπως τη διατύπωσε στο CarAdvice ο διευθυντής επικοινωνίας της γερμανικής εταιρείας Peter Oberndorfer, είναι βέβαια τελείως διαφορετική. Κι αυτό γιατί το υψηλόβαθμο στέλεχος της Audi είπε πως δεν υπάρχει σκέψη για παραγωγή ενός τετράθυρου ΤΤ. Παραδέχθηκε πως στο παρελθόν είχαν γίνει κάποιες τέτοιες σκέψεις, ειδικά όταν παρουσιάστηκε το πρωτότυπο Sportback, αλλά εν τω μεταξύ έχουν εγκαταλειφθεί.

Μάλιστα συνέχισε χαρακτηρίζοντας το ΤΤ με τον αγγλικό όρο icon και συμπλήρωσε πως η μάρκα είναι ιδιαίτερα ευτυχής που έχει στη γκάμα της ένα τόσο ιδιαίτερο αυτοκίνητο ως coupe και roadster και πως μια πιο οικογενειακή έκδοση δεν θα ταίριαζε με το χαρακτήρα που το μικρό κουπέ.

Ταυτόχρονα ο Oberndorfer είπε πως δεν προβλέπεται μια κορυφαία σπορ έκδοση για το καινούργιο A1, η οποία βέβαια θα ονομαζόταν S1. Και αυτό γιατί για το premium υπερμίνι δεν έχει προβλεφθεί κάτι ανάλογο και η εξέλιξη του S1 της προηγούμενης γενιάς αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα ακριβή υπόθεση.

Έτσι το κορυφαίο Audi A1 θα κινείται από στην επιβεβαιωμένη top εκδοχή του από τον τετρακύλινδρο TFSI των 2.000 cc και των 200 PS.