H Αudi εξελίσσει τουλάχιστον 3 νέα ηλεκτρικά μοντέλα


Με βάση την πλατφόρμα MEB η Audi σκοπεύει να μεγαλώσει άμεσα την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων κατά τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/10/2019

Η πλατφόρμα ΜΕΒ θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο το γκρουπ VW θα χτίσει την πρώτη φάση των ηλεκτρικών της μοντέλων για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Ήδη το ID.3 ετοιμάζεται για να βγει στην παραγωγή μέσα στον επόμενο μήνα ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα της VW.

Σε ότι αφορά την Audi, το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στην ΜΕΒ θα είναι η έκδοση παραγωγής του Q4 E-Tron Concept που είδαμε τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης. Ο υπεύθυνος για την εξωτερική σχεδίαση των μοντέλων της εταιρίας δήλωσε μάλιστα ότι το 97% του αυτοκινήτου που είδαμε στην Γενεύη θα είναι το ίδιο με αυτό που θα βγει στην παραγωγή, με πιθανότερες αλλαγές τα χερούλια στις πόρτες, τους καθρέπτες και ίσως μικρότερους τροχούς.

Όμως τα πλάνα της εταιρίας δεν σταματούν σ αυτό το μοντέλο, καθώς υπάρχουν άλλα δύο τα οποία βρίσκονται στα σκαριά. Ένα από αυτά θα είναι μια πιο σπορ εκδοχή του Q4 και ένα ακόμα μάλλον σε αμάξωμα sedan.

Πάντως η Audi δεν μένει μόνο στα ηλεκτρικά και την MEB πλατφόρμα, αλλά μαζί με την Porsche εξελίσσουν ένα νέο δάπεδο με την ονομασία ΡΡE. Η πλατφόρμα αυτή βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και αρκετά χρόνια και έχει ως βασικό άξονα την ύπαρξη δύο ηλεκτρικών μοτέρ, ένα εμπρός και ένα πίσω, έτσι ώστε όλα τα μοντέλα που θα βγουν να έχουν τετρακίνηση.

Η διαφορά μεταξύ της ΜΕΒ και της ΡΡΕ είναι ότι η τελευταία φτιάχνεται με γνώμονα την υποστήριξη σπορ μοντέλων και περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως η τετραδιεύθυνση ή το torque steering.