H Audi ετοιμάζει «ηλεκτρικό» διάδοχο για το R8


Η γερμανική εταιρία μπορεί να γιορτάζει την μια δεκαετία R8 V10 αλλά το μέλλον του supercar παραμένει άδηλο. Ή εντελώς διαφορετικό!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/4/2019

Το Audi R8 είχε πρωτοεμφανισθεί το 2006 με V8 κινητήρα και βασισμένο στο γενετικό κώδικα της Lamborghini Huracan. Μερικά χρόνια αργότερα εμφανίσθηκε και η επίσης ατμοσφαιρική V10 έκδοση η οποία ίσως και να είναι η τελευταία συμβατική, αν βασιστούμε σε δημοσιεύματα βρετανικού περιοδικού που θέλει το επόμενο supercar της Audi πλήρως ηλεκτρικό.

Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα λέγεται E-Tron GTR, θα είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο και το σύστημα πρόωσης θα βασίζεται σε αυτό της Porsche Taycan που θα λανσαριστεί τέλη του έτους. Το ηλεκτρικό GTR θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες και θα είναι τετρακίνητο.

Η συνδυασμένη ισχύς του θα φτάνει τα 650 PS και θα χρειάζεται λιγότερο από 2 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h. Πηγή ενέργειας θα αποτελεί μια μπαταρία 95 kWh που θα προσφέρει αυτονομία που θα πλησιάζει τα 500 km. Η φόρτιση θα πραγματοποιείται είτε με το παραδοσιακό καλώδιο είτε επαγωγικά (ασύρματα).