H Audi ετοιμάζει το Sportback Electric με DΝΑ από Porsche


Πρόκειται για ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο στο μέγεθος του A5 Sportback που θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/10/2019

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Το E-Tron SUV είναι το πρώτο ηλεκτρικό Audi ευρείας παραγωγής και βασίζεται στην πλατφόρμα MLB Evo. Το E-Tron GT χρησιμοποιεί την J1 αρχιτεκτονική που έχει εξελιχθεί από την Porsche και την συναντάμε στην Taycan.

Τώρα, για την Audi η πλατφόρμα MQB που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το ID.3, που παρουσιάστηκε στην Φρανκφούρτη τον προηγούμενο μήνα, θα «ντεμπουτάρει» στο επερχόμενο Q4 E-Tron. Μετά ακολουθεί η πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE) που έχει εξελιχθεί και αυτή με την Porsche για μεσαίου μεγέθους μοντέλα, από τα Sportback και Avant έως τα crossover και SUV.

H Audi ετοιμάζεται για την παρουσίαση νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ένα από αυτά θα έχει το μέγεθος και τις διαστάσεις κάπου ανάμεσα σε ένα A5 Sportback και ένα A7 Sportback. Ως πρωτότυπο θα παρουσιαστεί το νέο Sportback Electric του οποίου βλέπετε τις πρώτες teaser εικόνες.

Όσο για την ημερομηνία και το μέρος της παρουσίασής του αναμένουμε. Πάντως, το πρώτο ηλεκτρικό Audi με πλατφόρμα PPE αργεί ακόμη αφού θα κυκλοφορήσει στους δρόμους αρχές της επόμενης δεκαετίας.