H Aurus θα έχει στη γκάμα της και cabrio


Το ανοιχτό Aurus, η μάρκα της ρωσικής προεδρικής λιμουζίνας, θα παρουσιαστεί επίσημα στις 9 Μαΐου, στη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/4/2019

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η προεδρική λιμουζίνα δεν θα είναι το μόνο μοντέλο της Aurus, της νεοσύστατης μάρκας πολυτελείας. Ήδη, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ένα κάμπριο δοκιμάζεται ήδη εντατικά. Και με έντονο καμουφλάζ που θυμίζει αυτό που χρησιμοποιείται σε στρατιωτικά οχήματα.

Το τελευταίο δεν είναι καθόλου τυχαίο, μιας και η επίσημη παρουσίαση του Aurus cabrio θα γίνει στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο στη Μόσχα στις 9 Μαΐου προς τιμή της νίκης της τότε Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Φυσικά και σε σχέση με τη λιμουζίνα οι επεμβάσεις στο αμάξωμα είναι μεγάλες και δεν περιορίζονται μόνο στη οροφή του κάμπριο. Έτσι το τελευταίο θα είναι διθέσιο, ενώ το πιο πιθανό είναι να είναι και λίγο πιο μικρό σε ότι αφορά το μήκος του. Οι πιο μικρές διαστάσεις ίσως και να μην αυξήσουν πολύ το βάρος, που στη στάνταρ έκδοση της λιμουζίνας κυμαίνεται στα 3.100 kg.

Αντίθετα δεν θα υπάρχουν διαφορές στο κινητήρα, ο οποίος είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 4.400 cc που συνδυάζεται και με έναν ηλεκτροκινητήρα της Kalaschnikow. Έτσι η συνδυαστική απόδοσή του φτάνει τους 598 ίππους. Τόσο ο κινητήρας όσο και η ανάρτηση των μοντέλων της Αurus έχουν εξελιχθεί με τη συνεργασία της Porsche Engineering.