H Bentley Continental GT Mulliner Convertible ξεχειλίζει από πολυτέλεια


Στο ερώτημα πόσο πιο πολυτελής μπορεί να γίνει μια ανοιχτή Bentley η απάντηση, που δεν χωρά αμφισβήτηση, έρχεται από τη Mulliner.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/2/2020

Η ανοιχτή Bentley Continental GT είναι εξ ορισμού ένα υπερπολυτελές κάμπριο αλλά για κάποιους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ίππους, δεν υπάρχουν όρια και στο συγκεκριμένο τομέα.

Και κάπου εδώ είναι που αναλαμβάνει η Mulliner, το τμήμα που είναι υπεύθυνο για ότι high end μπορεί να φτιάξει και να παραδώσει η Bentley, με αποτέλεσμα να προκύπτει η Continental GT Mulliner Convertible. Η οποία ξεχωρίζει από τη μάσκα και τους αεραγωγούς της που έχουν πλέγμα σε σχήμα διαμαντιού.

Οι ζάντες είναι 22 ιντσών, ενώ ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 61 διαφορετικά χρώματα αμαξώματος. Αν είναι ακόμα πιο μερακλής μπορεί να δημιουργήσει σε συνεργασία με τους ειδικούς της Bentley τη δική του, προσωπική απόχρωση.

Το μοτίβο του διαμαντιού επαναλαμβάνεται και στο εσωτερικό και μάλιστα τόσο στα καθίσματα όσο και στις επενδύσεις στις πόρτες, ενώ ο πελάτης και πάλι μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 8 διαφορετικούς συνδυασμούς 3 χρωμάτων. Οι ραφές κάνουν αντίθεση με το δέρμα και αν αυτό λέει σε κάποιον κάτι οι βελονιές συνολικά φτάνουν τις 400.000.

Το σχέδιο διαμαντιού δεν θα μπορούσε παρά να υπάρχει και στην επένδυση της κεντρικής κονσόλα αλλά και στο κάλυμμα της μαλακής οροφής όταν αυτή είναι διπλωμένη.

Όσο για την τιμή της «διαμαντένιας» Continental GT Mulliner Convertible η Bentley δεν κάνει κάποια συγκεκριμένη αναφορά αλλά θα είναι σίγουρα σημαντικά πιο ακριβή από τη στάνταρ ανοιχτή έκδοση που κοστίζει περίπου 220.000 ευρώ.