H Βentley ετοιμάζει την ηλεκτρική ναυαρχίδα της


Θα βασίζεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αντίστοιχο μοντέλο της Porsche, το Mission E, αν και θα διατηρεί την σχεδιαστική "αίγλη" του Βρετανού κατασκευαστή. 
 

  • 25/3/2018

Μετά την Plug-In έκδοση της Bentayga που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019, η Bentley σχεδιάζει να επεκτείνει την ηλεκτρική τεχνολογία και στα μεγάλα σεντάν μοντέλα της. Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη ενός τετραθέσιου ηλεκτρικού μοντέλου που θα είναι η ναυαρχίδα της εταιρίας στα πολυτελή αυτοκίνητα ήδη έχει ξεκινήσει να εξελίσσεται και θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη και το ηλεκτρικό σύστημα που θα υπάρχει στην Porsche Mission E η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019.

Με το αυτοκίνητο αυτό η Bentley θέλει να ξεφύγει από την "συντηρητική" εικόνα που έχει μέχρι σήμερα, ενώ από την πλευρά του, το γερμανικό γκρουπ της VW θα κάνει τις απαραίτητες οικονομίες κλίμακας έτσι ώστε το πολυτελές ηλεκτρικό σεντάν να έχει λογικό κόστος και ενδεχομένως και κάποια κερδοφορία. 

Η Bentley έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφέρει δύο πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις όλης της γκάμας της μέχρι το 2025, όμως αυτό το νέο ηλεκτρικό σεντάν είναι κάτι καινούργιο. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα της παρουσίασής του, ενώ κάποιες πρώτες σκέψεις να έχει την μορφή SUV και όχι λιμουζίνας απορρίφθηκαν. 

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρίας Stefan Sielaff στην Auto Express, "το αυτοκίνητο αυτό θα πρέπει να έχει το στιλ ενός κουπέ και μια αίσθηση σπορ, μαζί με πολυτέλεια. Δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι κάτι υπερυψωμένο, όπως ένα SUV".

Από τα λόγια του προκύπτει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι και ένα δίθυρο μεγάλο κουπέ, αν και η σχεδιαστική "γλώσσα" της Bentley με το μεγάλο καπό και την τεράστια κάθετη γρίλια, είναι μάλλον δύσκολο να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα της Mission E. Όπως και να έχει, η ηλεκτροκίνηση ανοίγει νέους δρόμους στον σχεδιασμό των αυτοκινήτων, και ίσως να είναι και η ώρα της Βentley για κάτι εντελώς διαφορετικό.