Η Bentley Flying Spur W12 S σε μια ασύλληπτη φωτογράφιση!


Η ψηφιακή τεχνολογία της NASA έκανε ακόμα ένα θαύμα και η Benltey μας το σερβίρει από το Ντουμπάι με μια φωτογραφία που έχει το απίστευτο νούμερο των 7 δις πίξελς!

  • 23/3/2017

Η περίπλοκη διαδικασία της φωτογράφισης διήρκεσε 48 ώρες και απαιτήθηκαν 1.825 καρέ συνολικού μεγέθους 57,7 δισεκατομμυρίων πίξελς (!) για να δημιουργηθεί η τελική φωτογραφία μεγέθους 7 δις πίξελς. Χρειάστηκαν δε άλλες 18 ώρες, προκειμένου η εικόνα να «κατέβει». Στην καρδιά της φωτογραφίας μόλις που διακρίνεται, ως ένα στίγμα μια Bentley Flying Spur W12 S παρκαρισμένη στην πολυτελή μαρίνα του Ντουμπάι, μια πόλη που θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κόσμο.

Ο φωτογραφικός φακός στήθηκε σε ύψος 264 μέτρων, πάνω στον πύργο Cayan, ένα από τα πιο υψηλά κτίρια του Ντουμπάι, με σκοπό να αποτυπώσει την πιο λεπτομερή εικόνα του κόσμου, ενώ το φωτογραφικό σύστημα έπρεπε να αντέξει σε υψηλές θερμοκρασίες και αντίστοιχα υψηλές ταχύτητες των ανέμων. Καθώς λοιπόν το αρχικό πλάνο είναι τόσο ανοικτό, ώστε σχεδόν να γίνεται αντιληπτή η καμπυλότητα της γης, καθώς ξεκινά η διαδικασία του ζουμαρίσματος, φτάνουμε στο απροσδόκητα εκπληκτικό αποτέλεσμα να φανεί πεντακάθαρα το σήμα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πάνω στο καπό της Bentley Flying Spur W12 S των 635 ίππων με 820 Nm ροπής.

Μοιραία, το δελτίο Τύπου της εταιρείας, καταλήγει στο συμπέρασμα πως με την ίδια αξιοσέβαστη προσοχή που έγινε η επεξεργασία αυτής της σπάνιας φωτογραφίας, γίνεται και η συναρμογή της κάθε της Flying Spur, η οποία απαιτεί 130 εργατοώρες, νούμερο απλησίαστο στην τρέχουσα μαζική παραγωγή των αυτοκινήτων.