H Bentley ξανά στο Pikes Peak για νέο ρεκόρ


Με αυτή την Continental GT η βρετανική εταιρία θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής στην διάσημη ανάβαση.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/6/2019

Στις 30 Ιουνίου η Bentley έχει ως στόχο να προσθέσει ένα νέο ρεκόρ στο παλμαρέ της αφού ήδη με την Bentayga κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου SUV. Το τελευταίο είχε καταφέρει να ολοκληρώσει την ανάβαση στο Κολοράντο σε χρόνο 10:49,9 ξεπερνώντας κατά περίπου δύο λεπτά την αμέσως προηγούμενη καλύτερη επίδοση. Τώρα, το ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής είναι στα 10:26,9 και μια Continental GT με τον W12 κινητήρα της θα επιχειρήσει να το καταρρίψει.

"Έχουμε πάρει πολλά από την επιτυχημένη εμφάνισή μας πέρυσι στο Pikes Peak με την Bentley Bentayga και τα εφαρμόσαμε στις προετοιμασίες μας και αυτή τη φορά", δήλωσε ο διευθυντής της Bentley Motorsport, Brian Gush. "Είμαστε υπερήφανοι που θα δείξουμε τις δυνατότητες της Continental GT σε ανταγωνιστικό και παγκόσμιο επίπεδο ".

Ο βετεράνος του Pikes Peak, ο Rhys Millen θα καθίσει πίσω από το τιμόνι του Bentley Continental GT. "Στο περιβάλλον του Pikes Peak η Continental GT έχει τον απόλυτο έλεγχο ως το πιο ανταγωνιστικό μοντέλο. Είναι μια κούρσα, μια φορά το χρόνο. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, να εστιάσουμε και να επεξεργαστούμε όλα όσα πρέπει για να πετύχουμε το στόχο μας", σχολίασε ο Millen.

Το Pikes Peak είναι μία από τις πιο δύσκολες αναβάσεις στον κόσμο, ξεκινώντας από τα 2.862 m και φθάνει ψηλά στα σύννεφα, στα 4.302 m και μετά από περίπου 20 km οδήγησης. Ο αέρας είναι κατά ένα τρίτο λιγότερο πυκνός από ότι στο επίπεδο της θάλασσας, ενώ ο απρόβλεπτος καιρός μπορεί να αλλάξει ηλιοφάνεια και καθαρό ουρανό σε χιόνι και χαλάζι μέσα σε λίγα λεπτά.