Η Bentley προαναγγέλλει τη νέα Flying Spur μέσω των δερμάτινων επενδύσεών της


Οι δερμάτινες επενδύσεις δεν θα είναι η μόνη καινοτομία της νέας Flying Spur αλλά μέχρι στιγμής είναι η πιο προβεβλημένη.

  • ΚΕΙΜΕΜΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/5/2019

H Bentley προχωρά στην ανανέωση της γκάμας της, μιας και στο άμεσο μέλλον αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα γενιά της λιμουζίνας της, της Flying Spur. Αυτό θα γίνει πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο σε μια ειδική εκδήλωση στην οποία θα γιορταστούν και τα 100 χρόνια ζωής της μάρκας που ανήκει πλέον στον όμιλο της Volkswagen. 

Η νέα λιμουζίνα θα μοιράζεται το πλαίσιο με την Continental GΤ, ενώ θα υπάρχουν και κοινά αισθητικά στοιχεία, όπως η πιο τονισμένη μάσκα και οι χαρακτηριστικοί διπλοί προβολείς. Εξίσου χαρακτηριστικό στη νέα γενιά της Flying Spur θα είναι το ανασηκωμένο πορτμπαγκάζ σε σχέση με τη γραμμή των παραθύρων, ενώ σε σχέση με την κουπέ τελείως διαφορετικά θα είναι τα πίσω φώτα.

Αντίθετα το ταμπλό θα προέρχεται από την Continental GT αλλά η Flying Spur θα έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, το οποίο άλλωστε χρησιμοποιεί η Bentley για να την προαναγγείλει. Πρόκειται για τις τρισδιάστατες με μοτίβο διαμαντιού δερμάτινες επενδύσεις. Οι οποίες δημιουργήθηκαν από εξειδικευμένους τεχνίτες, άντρες και γυναίκες, στο εργοστάσιο της Bentley στο Crewe. Μοτίβο διαμαντιού έχουν μεν και οι δερμάτινες επενδύσεις της Continental GT, αλλά χωρίς το τρισδιάστατο εφέ.

Η γκάμα των κινητήρων της Flying Spur θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τρία σύνολα, τον V8 των 4.000 cc του ομίλου, τον W12 των 6.0 lt καθώς και ένα plug-in υβριδικό σύνολο με τον V6 των 2.900 cc που θα απευθύνεται κυρίως σε αγορές με υψηλούς δασμούς εισαγωγής όπως είναι η Κίνα.