Η Bentley θέλει διαχρονικούς ψηφιακούς πίνακες οργάνων


Τα ψηφιακά όργανα των Bentley διαθέτουν την εμφάνιση που περιμένει κανείς να έχουν με βάση το στυλ και την παράδοσης της μάρκας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/4/2020

Τα μοντέλα της Bentley χαρακτηρίζονται από τα σούπερ πολυτελή εσωτερικά τους στα οποία κυριαρχεί το δέρμα και το ξύλο μαζί με λεπτομέρειες από μέταλλο. Ταυτόχρονα η όλη εικόνα έχει μια διαχρονικότητα, έτσι ώστε και μετά από αρκετά χρόνια να μη δείχνει ξεπερασμένη και εκτός λογικής της μάρκας. Αυτή η διάρκεια στο χρόνο είναι το ζητούμενο και από τους πίνακες οργάνων, μόνο που εδώ η εισαγωγή και η ουσιαστική καθιέρωση των ψηφιακών απεικονίσεων δημιουργεί επιπλέον δυσκολίες.

Έτσι οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της ομάδας Human Machine Interface (HMI) της βρετανική μάρκας με επικεφαλής τον Graeme Smith έπρεπε να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν για το λόγο αυτό ένα «επίπεδο» σχεδιασμό ή αν θα επέλεγαν την 3D απεικόνιση ενός φυσικού αντικειμένου. Λογικά και αναμενόμενα επέλεξαν το δεύτερο, λαμβάνοντας υπόψη τους και το ότι οι ψηφιακές απεικονίσεις οργάνων που είχαν παρουσιαστεί πριν από μια δεκαετία ξεπεράστηκαν πολύ πιο γρήγορα από τα ίδια τα μοντέλα.

Έτσι λοιπόν και τα ψηφιακά όργανα των Continental GT και Flying Spur -η λογική τους είναι ίδια αλλά έχουν μεταξύ τους διαφορές- έχουν κλασική αναλογική εμφάνιση που ταιριάζει απόλυτα τόσο με το χαρακτήρα όσο και με το στυλ της μάρκας. Ταυτόχρονα διαθέτουν και ψηφιακές ευκολίες, όπως π.χ. το να ξεκουράζουν τον οδηγό, παρέχοντάς τους αποκλειστικά και μόνο τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες.