Η BMW ανακαλεί σχεδόν 324.000 αυτοκίνητα!


Το κόστος της ανάκλησης, που οφείλεται σε ένα στοιχείο της ανακύκλωσης καυσαερίων των diesel, θα φτάσει τα 160 εκατομμύρια ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/8/2018

Ένα ενδεχόμενα ελαττωματικό στοιχείο στο κύκλωμα ανακύκλωσης καυσαερίων των κινητήρων πετρελαίου της αναγκάζει τη BMW να προχωρήσει σε ανάκληση συνολικά 323.700 αυτοκινήτων της. Η δυσλειτουργία του συγκεκριμένου στοιχείου μπορεί να οδηγήσει στη διαρροή γλυκόλης από το ψυγείο της ανακύκλωσης καυσαερίων, η οποία μπορεί μαζί με τυχόν υπολείμματα λιπαντικού να αναφλεγεί από τα καυτά καυσαέρια.

Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα Frankfurter Allgemeine η BMW έχει προχωρήσει και στο παρελθόν, πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του 2018, σε μια ανάκληση για την ίδια ακριβώς αιτία. Η οποία αφορούσε συνολικά 106.000 αυτοκίνητα που είχαν πουληθεί στη Νότιο Κορέα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία είχαν καταγραφεί περισσότερες από 30 περιπτώσεις στις οποίες υπήρξε πυρκαγιά στο χώρο του κινητήρα και η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ολόκληρο το αυτοκίνητο. Ενδιαφέρον είναι πως η γερμανική εταιρεία γνώριζε ήδη από το 2016 για τις περιπτώσεις ανάφλεξης στην Κορέα, οι οποίες αφορούσαν κατά κύριο λόγο μοντέλα με τετρακύλινδρους diesel που είχαν κατασκευαστεί από το Μάρτιο του 2011 μέχρι το Νοέμβριο του 2016. Ειδική μνεία γινόταν για την 520d.

Η ευρωπαϊκή ανάκληση αφορά σχεδόν όλα τα μοντέλα της BMW με τετρακύλινδρους κινητήρες πετρελαίου που έχουν κατασκευαστεί από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016, καθώς και με εξακύλινδρους diesel με ημερομηνία κατασκευής από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2015.