H BMW δε θα κατασκευάσει ρετρό μοντέλα


Τα Hommage μοντέλα της BMW δεν θα φτάσουν ποτέ στο στάδιο της κανονικής παραγωγής και υπάρχει λόγος για αυτό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/2/2021

Το Concorso d'Eleganza Villa d'Este είναι μια εκδήλωση στην οποία μπορεί κανείς να δει αρκετά ενδιαφέροντα κλασικά μοντέλα στην Ιταλία. Επίσης στην ίδια διοργάνωση η BMW έχει δώσει το παρόν τα τελευταία χρόνια με αρκετά πρωτότυπα με έμπνευση από ιστορικά μοντέλα του παρελθόντος της.

Πρωτότυπα τα οποία η γερμανική εταιρεία ονομάζει γενικά Hommage. Μεταξύ αυτών το M1 Hommage, τα 3.0 CSL Hommage και 3.0 CSL Hommage R, αλλά και το 2002 Hommage. Που από τις ονομασίες του είναι εμφανές ποια μοντέλα του παρελθόντος ήταν η πηγή έμπνευσή τους.

Δεν ήταν λίγοι όσοι έλπιζαν πως η BMW θα προχωρούσε στην έστω και μικρή παραγωγή τους, αλλά από τις δηλώσεις του Adrian van Hooydonk, του αρχι-σχεδιαστή του ομίλου της εταιρείας του Μονάχου, στο TopGear θα πρέπει μάλλον να αποκλειστεί. Όχι μόνο γιατί αυτό δεν ήταν ποτέ πρόθεση της μάρκας αλλά γιατί και ο van Hooydonk έχει σοβαρές αντιρρήσεις για την ύπαρξη μοντέλων με στυλ ρετρό στη γκάμα ενός κατασκευαστή.

Και αυτό γιατί πιστεύει πως αυτού του τύπου τα μοντέλα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο μόνο σε μάρκες που έχουν χάσει τον προσανατολισμό του και επιθυμούν να συνεχίσουν την εξέλιξή τους από εκεί που την είχαν αφήσει. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τη BMW, οπότε και τα μοντέλα Hommage θα παραμείνουν και στο μέλλον πρωτότυπα.