H BMW δεν θα παρουσιάσει διαδόχους για τα i3 και i8


Τα μοντέλα «i» σύμφωνα με υψηλά ιστάμενο στέλεχος της BMW δεν αποτελούν γκάμα μοντέλων αλλά καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/7/2019

Τα χρόνια περνούν και για τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της BMW, που όταν είχαν εμφανιστεί ήταν πρωτοποριακά. Ο λόγος για το πλήρως ηλεκτρικό i3 και το υβριδικό i8, που πλέον έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην τελευταία φάση του κύκλου ζωής τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν αρχίσει να ξεπερνιούνται από πιο σύγχρονα ανάλογα μοντέλα.

Πριν από μερικές εβδομάδες η BMW παρουσίασε στο Μόναχο το Vision M Next Concept, το οποίο έχει κάποια στοιχεία από το i8 αλλά και από την iconic Μ1, οπότε η κοινή λογική έλεγε πως κάπως έτσι θα είναι ο διάδοχος του i8. Στις σκέψεις αυτές όμως έβαλε τέλος ο επικεφαλής Έρευνας και Εξέλιξης της γερμανικής εταιρείας Klaus Froehlich, ο οποίος μάλιστα είναι και πιθανός διάδοχος του Helmut Krueger, του CEO του ομίλου ο οποίος δεν θα συνεχίσει στην ίδια θέση.

Ο Froehlich λοιπόν διευκρίνισε πως παρόλο που ο συνδυασμός στοιχείων του Vision M Next Concept είναι κατά τεκμήριο επιτυχημένος και θα μπει στην παραγωγή σε περίπου 3 χρόνια δεν θα αποτελέσει τον άμεσο διάδοχο του i8. Πολύ απλά γιατί δεν θα υπάρχει άμεσος διάδοχός του, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για την i3. Επίσης είπε πως τα μοντέλα «i» είναι one-off, εξελίσσονται και κατασκευάζονται για συγκεκριμένο σκοπό και δεν αποτελούν μια γκάμα αυτοκινήτων.