H BMW δεν θα παρουσιάσει Σειρά 9


Αν και υπήρχαν εδώ και καιρό πληροφορίες η BMW αρνείται ότι ετοιμάζει κάτι πιο πάνω από τις X7 και σειρά 8.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/2/2019

Η φήμη υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό, και είχε μάλιστα πηγή της τον αρχισχεδιαστή της BMW, Αndrian van Hooydonk ο οποίος τον Αύγουστο του 2018 είχε πει ότι η εταιρία δεν θα σταματούσε στην σειρά 8,, αλλά ότι υπήρχε χώρος και για κάτι παραπάνω. Μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι η BMW έχει ήδη προγραμματίσει τα αυτοκίνητά της έως και το 2030.

Την φήμη για μία "σειρά 9" έρχεται να αρνηθεί ο υπεύθυνος εξέλιξης της BMW Klaus Frolich o οποίος στο βρετανικό Autocar δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποια σκέψη για κάτι τέτοιο Μάλιστα αιτιολόγηση την άποψή του λέγοντας ότι αυτή η κατηγορία των υπερπολυτελών αυτοκινήτων έχει ήδη την σειρά 7, την X7 και πρόσφατα την σειρά 8. Μάλιστα η κατηγορία έχει αρκετά μικρές πωλήσεις που κάποιες εταιρίες μειώνουν την παρουσία τους σ' αυτήν. 

Πάντως αν υπήρχε ενδεχόμενο να παρουσιαστεί μία 9άρα θα ήταν πολύ κοντά στην σούπερ πολυτελή αντίληψη της Μaybach S600. Όμως ήδη η σειρά 8 έχει παρουσιαστεί και ως τετράθυρο Gran Coupe ενώ και η ανανέωση της σειράς 7 προφανώς δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για νέα μοντέλα σ' αυτή την κατηγορία. Άλλά και πάλι κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει η νέα δεκαετία.