H BMW διευρύνει ακόμη περισσότερο τις over-the-air αναβαθμίσεις


Ένα νέο τρόπο επιλογής του προαιρετικού εξοπλισμού θα επιτρέπουν οι απομακρυσμένες αναβαθμίσεις.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/7/2020

Στο μέλλον η επιλογή και η παραγγελία αρκετών προαιρετικών στοιχείων στο αυτοκίνητο θα γίνεται με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο που αλλάζει τον τρόπο παραγωγής. Και αυτό επειδή θα υπάρχει επιλογή και ενεργοποίηση μέσω του λογισμικού του αυτοκινήτου.

Η βασική ιδέα είναι πως αρκετά συστήματα θα είναι ήδη εγκατεστημένα στο αυτοκίνητο. Απλά για να τα ενεργοποιήσει και να τα χρησιμοποιήσει ο κάτοχος του αυτοκινήτου θα πρέπει να καταβάλλει το αντίστοιχο αντίτιμο. Μία ιδέα που μας παραπέμπει στο προεγκατεστημένο Autopilot της Tesla που για να ενεργοποιηθεί απαιτείται η εφάπαξ συνδρομή των 8.000 δολαρίων.

Τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά και over-the-air αφού όταν θα γίνεται η πληρωμή μέσω cloud θα γίνεται η σχετική αναβάθμιση και ενεργοποίηση του έξτρα εξοπλισμού στα μοντέλα της BMW. Ο οποίος μπορεί να είναι η εντελώς αυτόματη λειτουργία των φώτων, το ενεργητικό cruise control, τα θερμαινόμενα καθίσματα κ.α.

Κάτι αρκετά έξυπνο είναι πως ο πελάτης θα μπορεί να επιλέγει κάθε σύστημα ανάλογα με τος ανάγκες του και με χρονοχρέωση. Για παράδειγμα το καλοκαίρι θα του είναι άχρηστα τα θερμαινόμενα καθίσματα οπότε δε χρειάζεται να πληρώνει για αυτά παρά μόνο όταν κάνει κρύο.