Η BMW δοκιμάζει την ανοιχτή σειρά 8 στη Death Valley


Τα καινούργια μοντέλα υποβάλλονται σε σκληρές δοκιμασίες σε διάφορα σημεία της γης. Η κάμπριο της σειρά 8 δεν αποτελεί την εξαίρεση.

  • 30/8/2018

Μετά την παρουσίαση του κουπέ της κορυφαίας της σειράς 8 η BMW ετοιμάζεται για την πρεμιέρα και της ανοιχτής της έκδοσης. Και προκειμένου να γίνει αυτό το αυτοκίνητο δοκιμάζεται εντατικά ανά τον κόσμο. Μια από τις περιοχές που έχουν επισκεφτεί οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας μαζί με το νέου τους cabrio είναι και αυτή που εκτείνεται μεταξύ του Las Vegas και της Death Valley. Και μπορεί η έρημος Mojave να μην είναι το μέρος που θα ήθελε κανείς να βρεθεί με ένα κάμπριο, μιας και οι θερμοκρασίες φτάνουν εύκολα τους 50 βαθμούς Κελσίου αλλά αποτελεί ένα εξαιρετικό σημείο δοκιμών.

Έτσι η ανοιχτή σειρά 8 μένει ώρες ολόκληρες κάτω από το καυτό ήλιο, ενώ την ίδια στιγμή οι μηχανικοί ελέγχουν τη λειτουργία των ηλεκτρονικών της συστημάτων, του ηχοσυστήματος της, των αισθητήρων και των καμερών που διαθέτει, το πώς επηρεάζεται από τις υψηλές θερμοκρασίες η διασύνδεση με το διαδίκτυο και βέβαια πως λειτουργεί το αυτόματο σύστημα κλιματισμού.

Παράλληλα ελέγχεται και η επίδραση στα ηλεκτρονικά από τα ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδίο που προκαλούνται από τις τουρμπίνες του υδροηλεκτρικού εργοστασίου που υπάρχει στην περιοχή. Τέλος η παραμονή στην έρημο αποτελεί σκληρή δοκιμασία και για τη μαλακή οροφή του αυτοκινήτου. Τόσο για την αντοχή της στον καυτό ήλιο όσο και για τη στεγανότητά της, μιας και η άμμος διεισδύει παντού.