H ΒΜW έφερε και παλι στην ζωή την μοναδική 1600 GT Convertible


Mετά από 51 χρόνια που το αυτοκίνητο περιφερόταν σε διάφορους ιδιοκτήτες, επιστρέφει ανάμεσα στα άλλα κλασικά μοντέλα της εταιρίας.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/12/2018

Μία από τις πιο όμορφες ΒΜW που κατασκευάστηκαν ποτέ ολοκληρώνει τον κύκλο της σε διάφορες συλλογές και μετά από 51 χρόνια επιστρέφει στο μουσείο της εταιρίας. Ο λόγος για την 1600 GT (ή Glas GT όπως ήταν γνωστή), και μάλιστα η ανοιχτή της έκδοση που είναι ιδιαίτερα σπάνια.

Βασίζεται στο κλειστό μοντέλο της ίδιας σειράς που κατασκευάστηκε σε μικρούς αριθμούς (πωλήθηκαν μόλις 1.255 κομμάτια) και είναι ένα από τα δύο πρωτότυπα cabrio τα οποία είχαν κατασκευαστεί για να πάρουν έγκριση για την αγορά της Αμερικής, ύστερα από παραγγελία του γνωστού εισαγωγέα της εταιρίας στις ΗΠΑ Max Hoffmann. Και μάλιστα, αυτό το αυτοκίνητο, είναι το μοναδικό που έχει καταφέρει να επιβιώσει.

Το τμήμα BMW Classic ανέλαβε την αναπαλαίωσή της πυ κράτησε ένα χρόνο και την ανέλαβαν οι εκπαιδευόμενοι του ειδικού αυτού τμήματος της εταιρίας. Είναι βαμμένη ασημί με το εσωτερικό να είναι κόκκινο και οροφή του ίδιου χρώματος. Ο κινητήρας είναι ένας τετρακύλινδρος 105 ίππων από την 1600 Ti. 

Aπό τα δύο πρωτότυπα το ένα καταστράφηκε στο αρχικό στάδιο της εξέλιξης. Αυτό εδώ χαρίστηκε σε έναν μεγαλομέτοχο της BMW, τον Herbert Quandt, μετά την εγκατάλειψη του προγράμματος. Το αυτοκίνητο παρέμεινε στην οικογέναι Quandt για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να επιστρέψει τελικά στην BMW Classic. Tώρα πια θα βρίσκεται στο μουσείο της εταιρίας όπου και θα πάρει την θέση της δίπλα σε σημαντικά μοντέλα της BMW σε όλη την ιστορία της.