Η BMW ετοιμάζεται να δώσει απάντηση με την iX3


H απάντηση αφορά στα άμεσα ανταγωνιστικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα Audi -E-Tron και Mercedes EQC.

  • 10/1/2019

Η BMW X3 είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο πετυχημένα εμπορικά SUV στην μεσαία premium κατηγορία έχοντας απέναντι της τα Audi Q3 και Mercedes GLC. Παρά ταύτα οι δύο τελευταίοι κατασκευαστές προηγούνται στην ηλεκτροκίνηση έχοντας ήδη παρουσιάσει τα BEV μοντέλα τους που στους επόμενους μήνες θα λανσαριστούν σταδιακά στις παγκόσμιες αγορές.

Έτσι, η BMW έχει ήδη βάλει «μπροστά» μια αντίστοιχη εκδοχή μηδενικής εκπομπής ρύπων της X3 και μια πρώτη γεύση είχαμε πάρει πέρυσι τον Οκτώβριο από την παρουσίαση της πρωτότυπης iX3 στο Πεκίνο.

Προς το παρόν η iX3 παραγωγής έχει συλληφθεί από τους φωτογραφικούς φακούς να δοκιμάζεται με καμουφλάζ στους δρόμους και όπως φαίνεται θα διατηρηθεί το βασικό αμάξωμα διανθισμένο ωστόσο με μία νέα μάσκα και προβολείς καθώς και άλλα στοιχεία ώστε η ηλεκτρική X3 να διαφοροποιείται από τις συμβατικές της εκδόσεις.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία αλλά δεν θα απέχει και πολύ από του concept. Το οποίο περιελάβανε έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 270 PS και μία μπαταρία με +70 kWh που σε κύκλο WLPT α μπορεί να δώσει τουλάχιστον 400 km αυτονομίας.