Η BMW i4 θα έχει 530 άλογα και αυτονομία 600 χιλιόμετρα!


ΤΟ ΝΕΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/11/2019

Η επόμενη γενιά των ηλεκτρικών της ΒΜW όπως θα εκφραστεί από την επερχόμενη i4 θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε ότι αφορά τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, μέρος των οποίων άρχισαν σιγά-σιγά να αποκαλύπτονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μοντέλο θα διατεθεί σε αρχική φάση με μία μπαταρία των 80 kWh και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία θα αποδίδουν συνδυαστικά γύρω στους 530 ίππους.

Η ισχύς αυτή θα κάνει την i4 ιδιαίτερα γρήγορη, στα επίπεδα μιας Μ3, με το 0-100 km/h να έρχεται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα. Όμως η τελική ταχύτητα θα είναι περιορισμένη κάτω από τα 200 km/h για λόγους οικονομίας.

Αυτό θα αυξήσει και την αυτονομία του οχήματος το οποίο σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα βρίσκεται στα 600 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Η φόρτιση της μπαταρίας θα γίνεται σε 35 λεπτά για το 80%  της χωρητικότητάς της σε φορτιστή DC των 150 kW. Για μία απόσταση των 100 χιλιομέτρων πάντως θα αρκεί φόρτιση της τάξης των μόλις 6 λεπτών.

Αν και θα βασίζεται στο πλαίσιο της σειράς 3 θα είναι αρκετά βαρύτερη, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις μόνο η μπαταρία θα ζυγίζει κοντά στα 500 κιλά. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί το 2021 στην αγορά, και εκτός από τα πιο πάνω τεχνικά στοιχεία ίσως και να υπάρξει και μία πιο φθηνή εκδοχή, με μικρότερη μπαταρία και έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα.