H BMW M2 CS θα έχει 450 PS


Η CS θα είναι, όταν παρουσιαστεί, η κορυφαία M2 και αυτό θα γίνεται σαφές τόσο οπτικά όσο και οδηγικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/5/2019

H BMW σαφώς και δεν έχει τελειώσει με τις παραλλαγές τις M2, καθώς δοκιμάζει εντατικά στο Nürburgring την κορυφαία έκδοση του μικρού M μοντέλου της. Η οποία θα ονομάζεται -πώς αλλιώς;- CS και θα έχει μια ακόμα πιο επιθετική εμφάνιση σε σχέση με τη στάνταρ Competition. Με φουσκωμένο καπό, μεγάλη πίσω αεροτομή και τονισμένο διαχύτη, καθώς και μεγάλες δόσεις ανθρακονήματος.

Μάλιστα όχι μόνο στο καπό και στην πίσω αεροτομή αλλά και στην οροφή -παραδοσιακό γνώρισμα των CS- στα καλύμματα των καθρεφτών και στον πίσω διαχύτη, αλλά και στο εσωτερικό. Κυρίως στην κεντρική κονσόλα και στις επενδύσεις των θυρών, ενώ οι πληροφορίες λένε πως τα καθίσματα θα προέρχονται από τη M4 CS.

Ο κινητήρας θα είναι φυσικά ο εξακύλινδρος σε σειρά των 3.000 cc με τα δύο turbo, που για την περίσταση θα έχει φτάσει τα 450 PS και τα 550 Nm. Ενδιαφέρον είναι πως θα μπορεί να συνδυαστεί όσο με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και με αυτόματο διπλού συμπλέκτη με εφτά, προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι πιθανοί πελάτες.

Η M2 CS θα έχει ενεργητική ανάρτηση και ζάντες 19 ιντσών και προαιρετικά φρένα σε συνδυασμό ανθρακονήματος και κεραμικών. Θα κατασκευαστεί σε ακριβώς 2.200 μονάδες, που θα περάσουν την πύλη του εργοστασίου από το Μάρτιο του 2020 έως το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.