Η BMW M4 CSL βρίσκεται προ των πυλών!


Λίγες μέρες πριν την παγκόσμια αποκάλυψη του πιο "άγριου" κουπέ της BMW, οι Βαυαροί μας δίνουν μία γεύση από το νέο τους μοντέλο, την Μ4 CSL.

  • Φωτογραφίες:CARPIX,ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/5/2022

Μετά πολλές κατασκοπευτικές λήψεις, η BMW M4 CSL θα κάνει το ντεμπούτο της στο Concorso d'Eleganza Villa d'Este που θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 22 Μαΐου. Για να κλιμακώσει την ανυπομονησία των πελατών, η βαυαρική μάρκα κυκλοφόρησε δύο νέες εικόνες teaser που δείχνουν το μπροστινό και το πίσω μέρος του εντυπωσιακού κουπέ.

Οι νέες φωτογραφίες δείχνουν τους προβολείς και τα πίσω φώτα της M4 CSL. Δυστυχώς, ο φωτισμός δεν βοηθάει ώστε να φανεί η υπόλοιπη εξωτερική σχεδίαση.

Οι κατασκοπευτικές λήψεις της M4 CSL μας δίνουν μια πολύ καλύτερη ματιά στην εξωτερική σχεδίαση, παρά το καμουφλάζ της. Μπροστά, υπάρχει μια πιο επιθετική μπροστινή όψη με πρόσθετα ανοίγματα στο κάτω τμήμα σε σύγκριση με τη κανονική M4. Ένα πιο εμφανές splitter είναι επίσης μέρος του σχεδιασμού.

Κατά μήκος των πλευρών, τα μασπιέ κατά μήκος του αμαξώματος προεξέχουν περισσότερο.

Στο πίσω μέρος, υπάρχει μια μεγάλη αεροτομή που προεξέχει από το πορτμπαγκάζ. Υπάρχουν τετραπλές εξατμίσεις μεγάλης διαμέτρου που προεξέχουν κάτω από τον προφυλακτήρα.Δύο σε κάθε μεριά του αμαξώματος.

Η M4 CSL χρησιμοποιεί μια αναθεωρημένη έκδοση του διπλά υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 6 λίτρων που υπάρχει και στην απλή M4. Η ισχύς βρίσκεται περίπου στους 550 ίππους , έναντι 503 ίππων στην έκδοση Competition. Σύμφωνα με φήμες, ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι η μόνη επιλογή μετάδοσης κίνησης.

Εκτός από την επιπλέον ισχύ, η M4 CSL είναι περίπου 100 κιλά ελαφρύτερη σε σύγκριση με το κανονικό μοντέλο. Η μείωση του βάρους περιλαμβάνει την απαλλαγή από τα πίσω καθίσματα και την τοποθέτηση ελαφρύτερου αμαξώματος. Για να διατηρηθεί το βάρος χαμηλό, η κίνηση στους πίσω τροχούς φέρεται να είναι η μόνη διάταξη.

Η M4 CSL φαίνεται να είναι ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής μέχρι 1.000 μονάδες. Αργότερα, αναμένεται και η M4 CS που θα έχει έναν ισχυρότερο κινητήρα αλλά όχι τόσο ελαφριά εξαρτήματα. Μία M3CS είναι επίσης καθ' οδόν.