Η BMW M5 CS «αδυνάτισε» και ανέβηκε στα 635 PS


H πιο ισχυρή έκδοση στην ιστορία της M5 είναι γεγονός και θα εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της. Ειδικά από στάση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/1/2021

Πρεμιέρα στο Instagram για την πιο ισχυρή έκδοση της κορυφαίας λιμουζίνας της M GmbH, της Μ5, η οποία λέγεται, όπως αναμενόταν CS. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους η top Μ5 έχει λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού, καθώς και κίτρινα φώτα ημέρας. Που θυμίζουν χρόνια περασμένα.

Η σημαντική αλλαγή κρύβεται όμως κάτω από το καπό, καθώς ο καταξιωμένος και δοκιμασμένος V8 των 4,4 lt της BMW με τα διπλά turbo αποδίδει 35 PS περισσότερα από τη στάνταρ έκδοση και 10 παραπάνω από την μέχρι τώρα top Competition. Συνδυάζεται με αυτόματο 8άρι κιβώτιο και τετρακίνηση με επιλογή "πισωκίνητης" κατανομής.

Συνολικά δηλαδή 635 PS, ενώ προκειμένου να επιτυγχάνει ακόμα καλύτερες επιδόσεις από αυτές της Competition (0-100 km/h σε 3,3 sec) οι μηχανικοί της BMW μπόρεσαν να κόψουν συνολικά 70 kg από το βάρος της. Η BMW M5 CS επιταχύνει για το 0-100 km/h σε μόλις 3,0 δευτερόλεπτα και για το 0-200 km/h σε 10,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, φτάνει στα 305 km/h.

Αν, πάντως, κρίνουμε από τη μικρότερη M2 CS το ανθρακόνημα θα δίνει το παρόν στα αεροδυναμικά στοιχεία, το καπό και την οροφή, καθώς και στα καθίσματα. Επίσης θα υπάρχουν ακόμα πιο σπορ ρυθμίσεις για την ανάρτηση αλλά και μείωση βάρους που φτάνερι έως τα περίπου 70 κιλά.

Το καπό, το εμπρός splitter, τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, η πίσω αεροτομή, ο πίσω διαχύτης, το κάλυμμα του κινητήρα M Power και το σιλανσιέ εισαγωγής, κατασκευάζονται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP). Μερικά εξαρτήματα κατασκευάζονται από γυμνό ανθρακόνημα.

Το τιμόνι M Alcantara με κόκκινη ένδειξη της ευθείας πορείας αποτελεί άλλη μία κλασική πινελιά αγωνιστικού αυτοκινήτου. Τα χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (gearshift paddles) κατασκευάζονται από ανθρακονήματα και οι ακτίνες του τιμονιού έχουν επένδυση Black Chrome.

Το λανσάρισμα της BMW M5 CS στην αγορά προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2021. Στη Γερμανία, η τιμή της θα είναι 180.400 ευρώ.