H BMW M8 Gran Coupe μπήκε στην παραγωγή


Το ντεμπούτο της εν λόγω έκδοσης θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας και αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα δυτικά από εμάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/11/2019

Συγκεκριμένα η νέα BMW M8 Gran Coupe θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό του Los Angeles και η παραγωγή της μόλις ξεκίνησε. Το τρίτο και τελευταίο μέλος στην γκάμα της M8 (υπάρχουν οι Coupe και Convertible) θα παράγεται επίσης στο εργοστάσιο στο Dingolfing στην Γερμανία και από εκεί θα διανέμεται στην παγκόσμια αγορά.

Από αυτό το εργοστάσιο θα βγαίνουν περίπου 60 τετράθυρες M8 την ημέρα και οι ιθύνοντες της εταιρίας πιστεύουν πως η ζήτηση θα είναι πιο ισχυρή από ότι στις κουπέ και κάμπριο. Η έκδοση Competition θα ξεκινήσει να παράγεται τον Ιανουάριο και επίσης θα έχει πολύ μεγάλη εμπορική απήχηση. Η First Edition θα περιοριστεί στα 400 αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται πως η M8 Gran Coupe εφοδιάζεται με τον γνωστό V8 twin-turbo των 4,0 lt που αποδίδει 600 PS και 625 PS. Το 0-100 km/h έρχεται σε 3,3 sec για την πρώτη έκδοση και σε 3,2 sec για την δεύτερη. Όπως και στις άλλες δύο Μ8, έτσι και εδώ η τετρακίνηση M xDrive είναι στάνταρ με επιλογή 2WD προφίλ. Η ροπή των 750 Nm μεταφέρεται μέσω αυτόματου κιβωτίου της ZF, το 8άρι Steptronic.