H BMW παρουσιάζει και την Μ2 CS Racing


Με αυτή την αγωνιστική έκδοση της CS η γερμανική εταιρία λογικά ολοκληρώνει την πορεία της τωρινής Μ2.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/11/2019

Οι petrolheads και φίλοι της BMW μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι αφού ήδη έχει επιβεβαιωθεί πως η επόμενη Σειρά 2 και δη η Μ2 δεν θα είναι προσθιοκίνητη (όπως η Σειρά 1), αλλά θα διατηρήσει τον πισωκίνητο οδηγοκεντρικό της χαρακτήρα.

Και πριν από μερικές μέρες οι Γερμανοί παρουσίασαν την εξεζητημένη ελαφρύτερη CS ολοκληρώνοντας την πορεία ενός πραγματικά από τα καλύτερα και πιο hardcore κουπέ που έχουν υπάρξει ποτέ.

Η ολοκλήρωση αφορά στην έκδοση δρόμου, αφού τυπικά αυτή που βάζει την τελεία στην Μ2 είναι η αγωνιστική Racing, η οποία θα είναι διαθέσιμη από 95.000 ευρώ (δίχως τους φόρους) σε όποιον ιδιώτη επιθυμεί να συμμετάσχει σε όποια κατηγορία μπορεί και θέλει.

Κάτω από το καπό της M2 CS Racing βρίσκεται ο γνωστός S55 εξακύλινδρος των 2.979 cc, ο οποίος ανάλογα με την αγωνιστική κατηγορία μπορεί να αποδίδει από 280 έως 365 PS (η M2 CS δρόμου αποδίδει 450 PS). Η μέγιστη ροπή είναι στα 550 Nm με 7άρι διπλόδισκο κιβώτιο.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ότι προβλέπουν οι αγωνιστικές προδιαγραφές με Recaro στο εσωτερικό, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό της Drexler, ειδικοί ενισχυμένες άξονες μετάδοσης, ειδικές βάσεις κινητήρα, ειδικό σύστημα εξαγωγής, ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές, ειδικά αμορτισέρ ZF Sachs, 6-πίστονα Alcon μπροστά και τα 4-πίστονα της M2 CS πίσω κ.α.