H BMW προγραμματίζει και X8 Μ και Σειρά 1 με 400 PS


Στο Μόναχο η απόφαση για επέκταση της γκάμας των μοντέλων Μ είναι δεδομένη και σας αποκαλύπτουμε τα μελλοντικά πλάνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/7/2019

Η X7 δεν θα μείνει μόνη της στην κορυφή των SUV της BMW, καθώς σύμφωνα με την πάγια τακτική της εταιρεία θα προστεθεί στην γκάμα και ένα ανάλογο SUV Coupe. Το οποίο θα ονομάζεται φυσικά X8, θα έχει αντίστοιχες γιγαντιαίες εξωτερικές διαστάσεις και βεβαίως την ίδια θηριώδης μάσκα που αρχικά σοκάρει με το μέγεθός της.

Τα πλάνα της εταιρείας του Μονάχου πάντως δεν περιορίζονται μόνο στις απλές X8 αλλά επεκτείνονται και στις Μ, μιας και ο στόχος είναι η διεύρυνση της γκάμας της M Division και τα SUV, κλασικά και κουπέ αποτελούν τον καλύτερο και πιο σίγουρο εμπορικά τρόπο για αυτό. Άλλωστε πρόσφατα παρουσιάστηκαν οι αντίστοιχες εκδόσεις των X3 και X4.

Πάντως τα πλάνα περιλαμβάνουν και ένα M8 Gran Coupe, λογικό και αναμενόμενο από τη στιγμή που θα υπάρχει το αντίστοιχο κουπέ, ενώ παρόλο που δεν προβλέπεται μια καθαρόαιμη έκδοση M για την καινούργια Σειρά 1 εντούτοις δεν είναι απίθανο να παρουσιαστεί μια πιο ισχυρή σε σχέση με την M135i xDrive των 306 PS.

Οι φήμες κάνουν λόγο πως θα μπορούσε να αποδίδει μέχρι και 400 PS, από 2.000 cc κατανεμημένα σε 4 κυλίνδρους. Ο στόχος φυσικά δεν είναι άλλος από την Mercedes-AMG A 45 4MATIC αλλά και το μελλοντικό Audi RS3.