H BMW σχεδιάζει ηλεκτρική σειρά 7


Η i7 θα έχει μέγεθος ανάλογο με αυτό της 7άρας, γεγονός που θα επιτρέπει την τοποθέτηση μεγάλης μπαταρίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/2/2019

To γεγονός πως η Mercedes σχεδιάζει η επόμενη γενιά της κορυφαία λιμουζίνας της, της S-Class, που αναμένεται σύντομα να έχει και ηλεκτρική εκδοχή, την EQS, φυσικά και δεν αφήνει αδιάφορη τη BMW. Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με το συνήθως καλά πληροφορημένο BMW Blog, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες στη γκάμα των μοντέλων “i” της γερμανικής εταιρείας να προστεθεί η i7.

Η οποία όπως λέει και το όνομά της θα είναι η πλήρως ηλεκτρική έκδοση της δικής της κορυφαίας limo, της σειράς 7. Φυσικά οι μεγάλες εξωτερικές διαστάσεις –η 7αρα και στην στάνταρ εκδοχή της ξεπερνά τα 5,0 m φτάνοντας τα 5,12 m, ενώ η έκδοσή της με το μακρύ μεταξόνιο είναι 14 cm πιο μεγάλη- επιτρέπουν την τοποθέτηση μιας μεγάλης μπαταρίας.

Τόσο μεγάλης που λέγεται πως η αυτονομία, κατά WLTP μάλιστα, θα φτάνει τα 600 km. Ταυτόχρονα θα υπάρχει χώρος και για δύο ηλεκτροκινητήρες, που θα της εξασφαλίζουν και την τετρακίνηση.

Φυσικά η εταιρεία του Μονάχου θα μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της από τη Formula E, ενώ η i7 -οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για παρουσίασή της το 2022 αλλά μάλλον είναι αισιόδοξες- θα είναι διαθέσιμη σε αρκετές εκδόσεις ισχύος. Και επιπέδων εξοπλισμού.