H BMW θα παρουσιάσει τη 2 Gran Coupe στις 24 Ιουλίου


Το βασικό τετράθυρο κουπέ της εταιρείας του Μονάχου θα έχει πολλά κοινά με τη σειρά 1 και θα ανταγωνίζεται τη CLA της Mercedes.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/7/2019

Η πρόθεση της BMW να διευρύνει τη γκάμα των Gran Coupe της και έτσι στις 24 Ιουλίου, θα παρουσιάσει το πιο μικρό, που σύμφωνα με τη λογική των επωνυμιών που χρησιμοποιεί θα ονομάζεται 2 Gran Coupe. Η βάση του θα είναι το προσθιοκίνητο πλαίσιο της μάρκας που μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται και στη νέα σειρά 1.

O λόγος ύπαρξης της σειράς 2 Gran Coupe δεν είναι άλλος από την Mercedes CLA που έχει περάσει στη δεύτερη γενιά της.

Η εικόνα του πιο μικρού τετράθυρου κουπέ της βαυαρικής μάρκας αναμένεται να έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την καινούργια σειρά 1. Τόσο μπροστά, στη μεγάλη και εδώ μάσκα, στους προβολείς και τον προφυλακτήρα, καθώς και στο προφίλ από το εμπρός μέρος μέχρι και τις πίσω πόρτες.

Αναμενόμενα τα σημείο που θα την διαφοροποιεί είναι το πίσω μέρος της με τα LED φώτα και τη μπάρα που τα ενώνει και η οποία θα περιλαμβάνει και το σήμα της μάρκας.

Στην κορυφή της γκάμας αναμένεται να είναι η Μ235 xDrive, η οποία θα κινείται από τον τετρακύλινδρο των 2.000 cc και των 306 PS που κινεί και την αντίστοιχη σειρά 1. Η βάση αν δεν είναι ευθύς εξαρχής οι τρικύλινδροι των 1.500 cc θα γίνουν στην πορεία.