Η BMW X5 Protection VR6 αντέχει σε βλήματα και σφαίρες


Το νέο θωρακισμένο της BMW διαθέτει προαιρετικά και ενισχυμένη οροφή για προστασία από επιθέσεις drone!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/8/2019

Για όποιον έχει εχθρούς ή σχεδιάζει να κινηθεί σε περιοχές με υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας τότε η θωρακισμένη BMW X5 Protection VR6 είναι το όχημα που πάντα αναζητούσε. Με την πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτό πως αυτή η μαύρη X5, με τα χαρακτηριστικά LED στην οροφή και στη μάσκα, είναι ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα στον κόσμο βγάζοντας τα πέρα με βλήματα 7,62x39 mm από πυροβόλο όπλο AK-47, όπως προβλέπει η προδιαγραφή θωράκισης επιπέδου VR6.

Αν οι κακοί προτιμούν τα εκρηκτικά τότε η θωράκιση της BMW παρέχει προστασία απέναντι σε έκρηξη 15 kg εκρηκτικής ύλης TNT και σε απόσταση 4 μέτρων. Για να διασφαλιστούν αυτά τα τόσο υψηλά επίπεδα θωράκισης υπάρχουν ενισχύσεις με χάλυβα υψηλής αντοχής στο αμάξωμα, εσωτερικές αλουμινένιες επενδύσεις, παχύτερα κρύσταλλα διατομής 30 mm κ.α.

Και όταν τα πράγματα ζορίσουν ο σοφέρ έχει στην διάθεσή του τα 530 άλογα του twin-turbo V8 των 4,4 lt με επιτάχυνση για τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 5,9 sec και τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 210 km/h. Οι 20άρες ζάντες φορούν ειδικά ελαστικά τα οποία ακόμη και αν χάσουν εντελώς τον αέρα μπορούν να συνεχίσουν χάρη στα σούπερ ενισχυμένα τοιχώματα τους.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά θωράκισης, όπως η ειδική πυρίμαχη αυτό-σφραγιζόμενη τάπα καυσίμου, η επικοινωνία από το εσωτερικό του αυτοκίνητου με τον περιβάλλοντα χώρο, το μερικώς αεροστεγές σφράγισμα της καμπίνας κ.α. Όσο για το βάρος, η BMW δεν το ανακοινώνει αλλά το αντίστοιχο Volvo XC90 φτάνει κάπου στους 4,5 τόνους!