Η BMW Z4 θα πάρει android auto. H Toyota Supra, όχι


Μπορεί τα δύο μοντέλα να διαθέτουν κοινές βάσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και τα ίδια. Στην προκειμένη περίπτωση, συζητάμε για μία ηλεκτρονική ευκολία που θα λάβει μόνο το μοντέλο των Γερμανών.

  • 6/5/2020

Σε ένα σπορ μοντέλο θα πρέπει κανείς να κοιτά κυρίως το τι προσφέρει σε επιδόσεις και οδική συμπεριφορά, σωστά; Μμμμ, εάν η ερώτηση αυτή είχε τεθεί 10-15 χρόνια πριν, θα συμφωνούσαμε. Στην εποχή όμως της ηλεκτρονικής ολοκλήρωσης και των gadget, δύσκολα θα βρει κανείς άνθρωπο να εστιάζει μονοδιάστατα στις αρετές ενός αυτοκινήτου. Οι μετρημένοι στα δάκτυλα, στρέφονται σε προτάσεις τύπου Caterham. Όλοι οι υπόλοιποι δεν λένε όχι στις βολές της σύγχρονης τεχνολογίας.

Το όλο θέμα, βέβαια, έρχεται σε συνάρτηση με το κόστος. Ενδεικτική είναι η περίπτωση των BMW και Toyota, με τις Z4 και Supra. To iDrive σύστημα της πρώτης είναι της έκδοσης 7, ενώ η δεύτερη διαθέτει iDrive 6. Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει πως στην έκδοση αναβάθμισης λογισμικού του Ιουλίου, η πρόταση της BMW θα λάβει το νέο Android Auto, ενώ αυτή της Toyota, όχι. Το συγκεκριμένο λογισμικό στη Ζ4 δεν αφορά μόνο στο σύστημα infotainment αλλά θα επηρεάσει αντίστοιχα τις πληροφορίες που προβάλλονται στον πίνακα οργάνων και στο head up display.

Αναφορικά με την Toyota, o Ben Haushalter, διευθυντής σχεδιασμού των προϊόντων της εταιρίας δήλωσε σχετικά «συλλέγουμε τα σχόλια των πελατών για να δούμε αν αυτό είναι κάτι που τους ενδιαφέρει. Επισκεφτήκαμε πάνω από δώδεκα αντιπροσώπους… Συναντηθήκαμε με ιδιοκτήτες. Ειλικρινά, το θέμα με το Android Auto δεν έχει προκύψει ως σοβαρό ζήτημα, μέχρι στιγμής». Άμεσα δεν υπάρχει ζήτημα αναβάθμισης από το iDrive 6 στο iDrive 7.

Για να μην μείνει, ωστόσο, η εντύπωση ότι η Toyota δεν ενδιαφέρεται για τα μοντέλα της, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στη Supra model year 2021 έφερε μία σημαντική αναβάθμιση της ισχύος του τρίλιτρου μηχανικού της συνόλου, από τους 335 στους 382 ίππους. Αντίστοιχα, κατάργησε τη βασική έκδοση infotainment των 6,5 ιντσών και προσφέρει μόνο τη μεγάλη οθόνη, των 8,8 ιντσών.