Η Bosch επεκτείνει το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτροκινητήρων - Στα 258 εκατ. ευρώ η επένδυση


Η Bosch προχωράει στην επέκταση στο εργοστάσιό της στη Νότια Καρολίνα, το οποίο παράγει ηλεκτρικούς κινητήρες για το αγροτικό Rivian R1T.

  • 27/10/2022

Η Robert Bosch θα δαπανήσει περισσότερα από 258 εκατομμύρια ευρώ για να επεκτείνει την παραγωγή ηλεκτρικών κινητήρων στο εργοστάσιό της στις ΗΠΑ στη Νότια Καρολίνα.

Το εργοστάσιο μόλις αυτόν τον μήνα άρχισε να παράγει ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι είναι σημαντικά εξαρτήματα για τα ηλεκτρικά οχήματα.

«Είμαστε από καιρό πιστοί στις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης και έχουμε επενδύσει πολλά για να φέρουμε αυτή την τεχνολογία στην αγορά σε μία προσιτή τιμή», δήλωσε ο πρόεδρος της Bosch Βόρειας Αμερικής, Mike Mansuetti.

Η επένδυση θα προσθέσει περίπου 7 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο αποτύπωμα του Τσάρλεστον μέχρι το τέλος του 2023 και θα καλύψει την αγορά εξοπλισμού παραγωγής.

Η νέα αυτή επιχείρηση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις επενδύσεις πάνω στην ηλεκτροκίνηση παγκοσμίως. Η εταιρεία έχει ξοδέψει περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια για να ενισχύσει τα προϊόντα της που σχετίζονται με τα EV. Τον Αύγουστο, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή στοίβων κυψελών καυσίμου στο εργοστάσιό της στο Άντερσον της Νότιας Καρολίνας, ως μέρος μιας επένδυσης 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ηλεκτροκινητήρες που κατασκευάζονται σήμερα στο Τσάρλεστον συναρμολογούνται σε ένα κτίριο που προηγουμένως κατασκεύαζε εξαρτήματα για οχήματα που κινούνται με ντίζελ. Στο εργοστάσιο κατασκευάζονται επίσης μπεκ ψεκασμού καυσίμου υψηλής πίεσης και αντλίες για κινητήρες εσωτερικής καύσης και προϊόντα που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Στη δήλωση της, η Bosch είπε ότι «παρείχε ευκαιρίες επανεκπαίδευσης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων στους συνεργάτες της για προετοιμασία» για την παραγωγή ηλεκτρικών κινητήρων, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής τους σε άλλα εργοστάσια της Bosch για εκπαίδευση.

Η επένδυση του Τσάρλεστον αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 350 θέσεις εργασίας έως το 2025, είπε η Bosch.