Η Brabus αναλαμβάνει να απογειώσει την Porsche 911 Turbo S Cabriolet


Η Brabus 820 είναι μία... ακραία Porsche 911 Turbo S Cabriolet για τους πιο απαιτητικούς οδηγούς.

  • 21/5/2022

Η Brabus παρέλαβε την Porsche 911 Turbo S Cabriolet και τη μετέτρεψε σε αυτό που ονομάζει επίσημα PowerXtra P38S-820.

Μετά την περιποίηση από τον γερμανικό βελτιωτικό οίκο, ο κινητήρας της 911 φτάνει πια τους 820 ίππους (εξ ου και η ονομασία του αυτοκινήτου), καθώς και τα 950 Nm ροπής.

Σε αυτό συνεισφέρουν τα νέα turbo της Brabus και o επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου, οδηγώντας τελικά σε επιτάχυνση 0-100 km/h εντός 2,5 δευτερολέπτων, με την τελική ταχύτητα στα 340 km/h.

Προσφέρονται, μάλιστα, δύο mode εξάτμισης, το Sport και το Coming Home, με το δεύτερο να είναι ασφαλώς πιο... ήπιο για κίνηση στην πόλη και για να μην ξυπνήσετε τους γείτονες.

Υπάρχει και μία πιο αδύναμη έκδοση, με απόδοση 720 ίππων, και έχει την αντίστοιχη ονομασία PowerXtra PS38S-720, και έχει ως μόνη αλλαγή την παραμετροποίηση της ECU.

Σε ό,τι αφορά τις αισθητικές αλλαγές σε σχέση με την 911 Cabriolet στην βασική της έκδοση, έχουμε να κάνουμε με μερικές μικρές, αλλά ορατές πινελιές σε λεπτομέρειες, που όμως προσδίδουν στο αυτοκίνητο ένα πιο άγριο look.

Ο διαχύτης από ανθρακόνημα κι οι αρκετές παραμετροποιήσεις που μπορούν να γίνουν στις ζάντες και τα ελαστικά είναι πιο ορατές αλλαγές εξωτερικά, ενώ εσωτερικά δεσπίζει το μαύρο δέρμα στα καθίσματα, και το κόκκινο χρώμα στις γραμμές. 

Απέχει από αυτό που θεωρείται 'Porsche 911'; Ίσως. Αλλά έχει ενδιαφέρον.