Η Brabus βελτιώνει τώρα και την ηλεκτρική Mercedes EQC


Η ηλεκτροκίνηση κάνει τα πρώτα της βήματα και αντίστοιχα και οι βελτιωτές κάνουν τα δικά τους στο συγκεκριμένο τομέα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/3/2020

Η Brabus έχει χτίσει τη φήμη της και έχει γίνει γνωστή ως βελτιωτής των μοντέλων της Mercedes, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, ειδικά στα κορυφαία μοντέλα, που χρησιμοποιεί ακόμα πιο μεγάλους από πλευράς κυβισμού κινητήρες. Και βέβαια σημαντικά πιο ισχυρούς.

Όμως καθώς οι εποχές αλλάζουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μαζί φυσικά και η Mercedes, στρέφονται προς την ηλεκτροκίνηση πρέπει να αλλάξουν και οι βελτιωτές. Ειδικά αυτοί της πρώτης γραμμής όπως είναι και η Brabus.

Η οποία έχει ήδη έτοιμη ένα κιτ αύξησης της απόδοσης για την ηλεκτρική Mercedes, την EQC. Το E-Power-Xtra όπως ονομάζεται αυξάνει την απόδοση της EQC από τα στάνταρ 408 PS και 760 Nm στα 422 PS και στα 830 Nm.

Η αύξηση αυτή της απόδοσης έχει φυσικά αντίκτυπο και στις επιδόσεις από στάση, καθώς το 0-100 km/h σπάει την τιμή των 5,0 sec και ολοκληρώνεται σε 4,9 sec (εργοστασιακή τιμή τα 5,1 sec). H τελική ταχύτητα περιορίζεται και πάλι ηλεκτρονικά στα 180 km/h.

Η αύξηση της απόδοσης ενεργοποιείται μόνο αν ο οδηγός επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης S, ενώ στο E η τεχνολογία επιτρέπει την «οδήγηση με ένα πεντάλ». Φυσικά όλα τα παραπάνω θα ολοκληρώνονται και από μια αντίστοιχη εξωτερική εμφάνιση, που θα παρουσιαστεί στην πορεία.