Η Brabus «ξηλώνει» τη Mercedes-AMG G63 και τη μεταμορφώνει σε ένα buggy των 900 PS (video)


Η σκληροτράχηλη off-road πρόταση που φέρει την ονομασία Crawler θα κατασκευαστεί σε 15 μονάδες, με την καθεμιά να κοστίζει -κρατηθείτε- 750.000€!

  • 16/5/2022

Και το όνομα αυτού Crawler όπου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο καρπός του έρωτα μίας Mercedes-AMG G63 με ένα buggy. Το "προξενιό" ανέλαβε να φέρει εις πέρας η Brabus η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα πρωτότυπο project από το οποίο θα προκύψουν μόλις 15 μονάδες με την καθεμιά να κοστίζει 750.000€!

Ελάχιστα είναι στα στοιχεία που διατήρησε το Brabus Crawler από τον πρόγονό του με κυριότερο τον twin-turbo V8 κινητήρα των 4.5 λίτρων που έχει δεχθεί μια σειρά παρεμβάσεων ώστε να αποδίδει δύναμη 900 PS και 1.250 Nm ροπής.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το off-road όχημα μπορεί να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 3.4 sec ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 160 km/h.

Από εκεί και πέρα εφοδιάστηκε με ένα υψηλής αντοχής σωληνωτό πλαίσιο και ζάντες 21 ιντσών με off-road ελαστικά Maxxis Razr. Μάλιστα σε συνδυασμό με το αναβαθμισμένο σύστημα ανάρτησης έχουν δημιουργήσει μια εντυπωσιακή απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 53 cm!  

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το μέγεθος των δίσκων του συστήματος πέδησης που φτάνει μπροστά τα 400 mm και πίσω τα 370 και αντιστοιχούν στο μέγεθος του τροχού ενός μικρού αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό το κόκκινο χρώμα είναι αυτό που κυριαρχεί, υπάρχουν 4 bucket καθίσματα που συνοδεύονται με ισάριθμα κράνη από ανθρακόνημα (ενσωματώνουν και ενδοεπικοινωνία) ενώ παρούσα είναι και μία οθόνη GPS με διαγώνιο 12 ιντσών για να μην χαθεί το όχημα κατά τη διάρκεια των περιπετειών του στην έρημο.

Οι επενδύσεις είναι συνθετικές και έχουν προέλθει από τα ταχύπλοα που κατασκευάζει η Brabus με στόχο να αντέχουν στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι 750.000€ που κοστίζει είναι φυσικά ένα τεράστιο ποσό, ειδικά για ένα όχημα που δεν έχει άδεια να κυκλοφορεί στους δρόμους. Το σίγουρο είναι όμως ότι θα εμφανιστούν  οι 15 πρόθυμοι αγοραστές που θα εντάξουν στη συλλογή τους.

Δείτε το video…