H Bugatti Bolide μπαίνει στην παραγωγή!


Η Bugatti βάζει την Bolide των 1825 ίππων στην παραγωγή!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: BUGATTI MEDIA
  • 15/8/2021

Σαράντα αντίτυπα της ακραία γρήγορης και εξωφρενικά δυνατής Bolide θα βγουν από το Molsheim, με κόστος τα 4 εκ. ευρώ για κάθε μία, με τις παραδόσεις να αρχίζουν το 2024.

Η Bolide βασίζεται στην πλατφόρμα της Chiron ωστόσο είναι κάτι περισσότερο από εμφανής οι προσπάθεια των Γάλλων μηχανικών της Bugatti να αλλάξουν κατηγορία, απαντώντας στις προκλήσεις των ανταγωνιστών τους.

Ο κινητήρας της γαλλικής βολίδας φέρει τέσσερις νέος υπερσυμπιεστές καυσαερίων ώστε να φτάσει στην απόδοση των 1.825 ίππους και των 1.850 Nm ροπής.

Εξίσου εντυπωσιακός ωστόσο είναι και ο περιορισμός του συνολικού βάρους, το οποίο δεν ξεπερνά πλέον τα 1.240 κιλά. Σύμφωνα με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η Bolide επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2,17 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 500 χλμ./ώρα.

Όλα αυτά οδήγησαν την Bugatti στην απόφαση να διοργανώσει ειδικές ημερίδες για τους αγοραστές αυτών των οχημάτων, με στόχο να εξοικειωθούν στις δυνατότητες και τις ταχύτητες της Bolide.

Ο πρόεδρος της Bugatti, Stephan Winkelmann, εξήγησε σχετικά:

«Η ασφάλεια των πελατών μας είναι προτεραιότητα για εμάς. Για αυτό αποφασίσαμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα για αποκλειστικές δοκιμές σε πίστα για αυτό το εξωφρενικό αυτοκίνητο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την συγκλονιστική απόδοση της Bolide σε ένα ασφαλές περιβάλλον.»