Η Bugatti δημιούργησε μια μοναδική τετράτροχη πασχαλίτσα


Όταν τα χρήματα «δεν είναι θέμα», κάποιος μπορεί να αποκτήσει ακόμη και μια Bugatti Divo όπως τη θέλει και να την ονομάσει «πασχαλίτσα»!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/3/2021

Όταν η Bugatti παρουσίασε ως πρωτότυπο την Divo, το 2018, ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα κατασκευαζόταν μόνο σε 40 μονάδες οι οποίες θα πήγαιναν σε ισάριθμους, επιλεγμένους πελάτες της. Τότε, έγινε γνωστό ότι αυτοκίνητο θα είχε ακόμη καλύτερες επιδόσεις από τη Chiron, χωρίς να αλλάξει η μέγιστη ιπποδύναμη του οκτάλιτρου W16 κινητήρα, η οποία είναι 1.500 PS/6.700 rpm.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της πρωτότυπης Divo, συγκεκριμένος πελάτης ζήτησε από τα στελέχη της εταιρείας να δημιουργήσουν ένα όχημα το οποίο να είναι πραγματικά μοναδικό για να το εντάξει στη συλλογή με τα αυτοκίνητά του.

Σύμφωνα με την επιθυμία του, το αμάξωμα έπρεπε να έχει το αποκλειστικό χρώμα που ζήτησε όπως και συγκεκριμένη γεωμετρική εμφάνιση, η οποία να αποτελείται από ρόμβους. Οι άνθρωποι της Bugatti δέχτηκαν και άρχισαν να δημιουργούν το αυτοκίνητο όπως το ήθελε ο πελάτης. 

Βεβαίως, αυτό δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία όπως αποδείχτηκε. Χρειάστηκαν περισσότερο από ενάμιση χρόνο δοκιμών για να καταφέρουν να βρουν τον τρόπο να τελειοποιήσουν την τεχνική ώστε το αμάξωμα να διαθέτει τους ρόμβους σε σχήμα διαμαντιού. Επίσης, δημιούργησαν μια διχρωμία από κόκκινο χρώμα (ονομάστηκε «Customer Special Red») και απόχρωση γραφίτη («Graphite»).

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Bugatti, το εγχείρημα αποδείχτηκε δύσκολο και κάποια στιγμή έφτασαν στο σημείο να θέλουν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, καθώς έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να επιτύχουν το επιθυμητό, κορυφαίο αποτέλεσμα. Όμως, επέμειναν και τελικά κατάφεραν να βρουν τις απαραίτητες λύσεις για να εκπληρώσουν τη θέληση του πελάτη τους.

Η συγκεκριμένη Bugatti Divo διαθέτει στο αμάξωμά της περίπου 1.600 ρόμβους σε σχήμα διαμαντιού. Μάλιστα, της δόθηκε το παρατσούκλι «Lady bug» (σημ.: «Πασχαλίτσα») λόγω του χρώματός της και του πατρόν που έχει (αμάξωμα). 

Το αυτοκίνητο παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του στις αρχές της χρονιάς και θα αποτελεί το βασικό έκθεμα της συλλογής του. Όπως έγινε γνωστό, αυτός έχει ήδη στην κατοχή του την πρωτότυπη Bugatti Vision Gran Turismo, μία Veyron Vitesse και μία Chiron. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Σχεδόν κόντεψα να καταρρεύσω από τη συγκίνηση όταν την παρέλαβα. Η συνεργασία μου με τους ανθρώπους της Bugatti για την κατασκευή της “Πασχαλίτσας” ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Όχι μόνο για την αληθινή αφοσίωση που έδειξαν στη δημιουργία αυτού του πραγματικά μοναδικού οχήματος αλλά και για την προσήλωσή τους σε κάθε επίπεδο της διαδικασίας, μέχρι την ολοκλήρωσή της. Το αυτοκίνητο δεν είναι μόνο ένα πραγματικό αριστούργημα. Είναι η κορωνίδα της συλλογής μου, ως τώρα, και το πιο περίπλοκο και καλοκατασκευασμένο αυτοκίνητο που έχω». 

Όπως είναι φυσικό, δεν ανακοινώθηκε το ποσό που δαπανήθηκε για τη δημιουργία της συγκεκριμένης Divo. Εμείς, απλώς να θυμίσουμε ότι η τιμή μιας «κανονικής», δηλαδή ενός αυτοκινήτου για το οποίο ο ιδιοκτήτης του δεν θα είχε ιδιαίτερες αξιώσεις αναφορικά με τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό του, είχε οριστεί στα 5.000.000 ευρώ…