H Bugatti εξετάζει ένα ηλεκτρικό μοντέλο


Οι φήμες μπορεί να κάνουν λόγο για μια μελλοντική λιμουζίνα Bugatti αλλά το πιο πιθανό είναι να δούμε από τη γαλλική εταιρεία ένα ηλεκτρικό μοντέλο στο μέλλον.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/3/2019

Με νωπές ακόμα τις εντυπώσεις από το La Voiture Noire, το πιο ακριβό καινούργιο μοντέλο στην ιστορία της αυτοκίνησης -η τιμή του ανέρχεται σε 11 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων- η Bugatti εξετάζει το επόμενο βήμα της. Το οποίο ίσως και να είναι αντιδιαμετρικά αντίθετο με τα hypercars που κατασκευάζει.

Όπως είπε ο επικεφαλής της Stephan Winkelmann στο Automotive News Europe h Bugatti ίσως αλλάξει τελείως προσανατολισμό για το επόμενο πρότζεκτ της. Καταρχήν γιατί αυτό θα αφορά τον εξηλεκτρισμό και μάλιστα όχι με ένα υβριδικό μοντέλο αλλά κατευθείαν με ένα φουλ ηλεκτρικό με μπαταρίες.

«Μπορώ να φανταστώ να ασχολούμαστε με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στο οποίο η ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και άνεσης είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πρόκειται για τη χρήση του σε καθημερινή βάση», είπε χαρακτηριστικά ο Winkelmann.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό στην πράξη; Απλά πως η γαλλική εταιρεία του ομίλου Volkswagen σκέφτεται να εξελίξει ένα πολυτελές και άνετο αυτοκίνητο που θα είναι κορυφαίο στις καθημερινές μετακινήσεις των αγοραστών. Οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν συνεχώς αυτό που μπορεί να προσφέρει μια Bugatti, όπως συμβαίνει με τα hypercar της μάρκας, τη Veyron πιο παλιά και τώρα τη Chiron. Αυτά βέβαια δεν σημαίνουν πως η τιμή του δεν θα ακολουθεί τα (πολύ υψηλά) στάνταρ της εταιρείας.