H Bugatti επιβεβαιώνει τη δημιουργία μιας σύγχρονης Atlantic


Στην έκθεση της Γενεύης η Bugatti θα παρουσιάσει κάτι καινούργιο και διαφορετικό σε σχέση με τη Chiron.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/2/2019

Πριν από κάποιες εβδομάδες ο επικεφαλής της Bugatti Stephan Winkelmann δήλωσε κατηγορηματικά πως η γαλλική εταιρεία των hypercars του ομίλου της Volkswagen δεν πρόκειται να συμπεριλάβει στη γκάμα της ένα SUV. Αντίθετα δεν απέκλεισε άλλους τύπους αμαξωμάτων. Όπως π.χ. μια λιμουζίνα.

Τώρα έρχεται με ανάρτηση της εταιρείας στο Facebook που δείχνει την κάτοψη ενός αυτοκινήτου, πιο συγκεκριμένα της 57 SC Atlantic και αναρωτιέται αν μπορεί να προκύψει μια σύγχρονη εκδοχή της.

Η Bugatti 57 SC Atlantic στην οποία αναφέρεται η ανάρτηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της ιστορία της. Είναι δημιουργία του Jean Bugatti, γιού του ιδρυτή της μάρκας Ettore και να μη τι άλλο ξεχωρίζει με το στυλ της και τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Συνολικά θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Το teaser πρακτικά επιβεβαιώνει πως στην έκθεση της Γενεύης θα υπάρχει μια Bugatti με την ονομασία Atlantic. Το οποίο μπορεί να δίνει μια πρώτη γεύση από ένα μελλοντικό δεύτερο μοντέλο παραγωγής, οπότε θα πρόκειται για πρωτότυπο.

Από την άλλη μπορεί να πρόκειται για το one off μοντέλο που οι φήμες λένε πως έχει παραγγείλει ο πρώην ισχυρός άντρας και μεγαλομέτοχος του ομίλου Volkswagen Ferdinand Piech. Ο οποίος ακούγεται πως έχει καταβάλει ούτε λίγο ούτε πολύ το ποσό των 18 εκατομμυρίων δολαρίων.

 Αν είναι έτσι θα έχει αγοράσει την πιο φτηνή Atlantic που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο. Και αυτό γιατί οι τρεις που έχουν επιζήσει από την αρχέτυπη είναι σημαντικά ποιο ακρινές. Η τελευταία αγοραπωλησία χρονολογείται από το 2010 και ήταν της τάξης των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.