Η Bugatti ετοιμάζει μία extreme έκδοση της Chiron Super Sport


MΕΤΑ ΤΗΝ DIVO Η BUGATTI ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ CHIRON SUPER SPORT ΣΕ ΛΙΓΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/10/2018

Σε μεγάλη κινητικότητα η Bugatti τους τελευταίους μήνες, καθώς μετά την απίστευτη Divo που παρουσίασε πριν ίγο καιρό, φήμες θέλουν να ετοιμάζει μία ακραία έκδοση της Chiron Super Sport.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το αυτοκίνητο αυτό θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019. Θα κατασκευαστεί σε ελάχιστα κομμάτια κάπου μεταξύ των 20 και 40, και το κόστος θα είναι αντίστοιχα υψηλό.

Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν ποιές θα είναι οι αλλαγές σε σχέση με την Chiron Super Sport, αν και είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο 8λιτρος W16 θα αποδίδει περισσότερα από τα 1.500 άλογα της "απλής" έκδοσης. Θα έχει ένα εντελώς διαφορετικό αεροδυναμικό body kit ενώ θα έχει και μειωμένο βάρος.

Οι φήμες θέλουν αυτή την έκδοση να είναι το αυτοκίνητο με το οποίο η Bugatti θα αποπειραθεί να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρός της Stephan Winkelmann έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι αυτό δεν είναι προτεραιότητα για την εταιρία.