Η Bugatti Type 103 Concept είναι μια πιο εντυπωσιακή εξέλιξη της Chiron


Η συγκρατημένη σχεδιαστική εξέλιξη της Chiron σε σχέση με τη Veyron οδηγεί σε προτάσεις όπως αυτή που βλέπετε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/6/2019

Το μοντέλο της Bugatti είναι σίγουρα ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα στον κόσμο αυτό. Τόσο από πλευράς ισχύος μιας και ο W16 των 8.000 cc με τα 4 turbo αποδίδει 1.500 PS και 1.600 Nm, όσο και επιδόσεων ή τιμής.

Αυτό που σίγουρα δεν είναι η Chiron είναι το πιο εντυπωσιακό αυτοκίνητο του κόσμου. Κι αυτό γιατί οι μηχανικοί της μάρκα σίγουρα τη βελτίωσαν σε σχέση με τη Veyron κάνοντάς την πιο συμμετοχική -η προκάτοχός της είχε χαρακτηρισθεί ως αποκομμένη.

Από την άλλη όμως και σε ότι αφορά την αισθητική της δείχνει ως μια (αναμενόμενη) συνέχεια της Veyron. Και κάπου εδώ είναι που αναλαμβάνουν δράση οι ειδικοί του Invisive παρουσιάζοντας το Type 103 Concept, που ναι μεν δεν αποστασιοποιείται από το στυλ της Chiron αλλά ταυτόχρονα είναι βέβαιο πως είναι σαφώς πιο εντυπωσιακό και σπορτίφ.

Με διαφοροποιημένες αναλογίες αμαξώματος και σαφώς πιο έντονες γραμμές, με μια πιο μεγάλη και χαρακτηριστική μάσκα και γενικά με μια πιο επιθετική εμφάνιση η οποία προσδιορίζεται κυρίως από τα πιο τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως η σταθερή πίσω αεροτομή. Εμφανείς είναι και οι διαφορές στο προφίλ, καθώς και οι πόρτες είναι διαφορετικές -η κλασική για Bugatti «γραμμή C» πάντως φυσικά και παραμένει- και το πίσω μέρος πιο επιμηκυμένο.