Η ByKolles Racing παρουσίασε το αγωνιστικό της για το Le Mans


Παράλληλα παρουσίασε και την έκδοση πίστας του αλλά και μια επιπλέον που μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά σε δημόσιους δρόμους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/1/2021

Σιγά σιγά η νέα κατηγορία των Hypercars του WEC, του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχή στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι διάσημες 24 Ώρες του Le Mans, σχηματίζεται. Έτσι μετά τις Toyota και Peugeot και η γερμανική ByKolles Racing παρουσίασε το δικό της αυτοκίνητο. Το οποίος ονομάζεται PMC Project και εκτός από την καθαρόαιμη αγωνιστική του έκδοση θα υπάρχει και μια για χρήση σε πίστες και μια τρίτη που θα μπορεί να τη χρησιμοποιεί κανείς και σε δημόσιους δρόμους.

Σε αντίθεση με τα υβριδικά συστήματα πρόωσης των Toyota και Peugeot εδώ η κίνηση θα εξασφαλίζεται από ένα ατμοσφαιρικό V8 των 700 PS. Ο οποίος είναι απόλυτα προσαρμοσμένος σε όσο προβλέπουν οι κανονισμοί της κατηγορίας και έχει να μετακινήσει συνολικά 1.039 kg.

Η έκδοση πίστας θα κινείται από τον ίδιο V8, ο οποίος όμως θα αποδίδει 650 PS αλλά θα έχει να κινήσει λιγότερα κιλά -συνολικά 950, ενώ στην έκδοση δρόμου θα υπάρχει και υβριδική υποβοήθηση, με αποτέλεσμα η συνδυαστική απόδοση να ξεπερνά τα 1.000 PS. Ο V8 θα μπορεί να καταναλώνει και βιοκαύσιμο, ενώ σε ότι αφορά το βάρος ο στόχος είναι τα 1.000 kg.

Η βασική εικόνα και των τριών εκδόσεων θα είναι παραπλήσια, ενώ το αγωνιστικό του Le Mans και η έκδοση πίστας θα έχουν φυσικά ένα μόνο κάθισμα τοποθετημένο στο κέντρο. Η έκδοση δρόμου ενδέχεται να έχει ακόμα και δύο καθίσματα για επιβάτες.