Η Carlex Design κάνει τη Mercedes AMG G 63 ρουστίκ


Στην Carlex μάλλον δεν αντέχουν τα συμβατικά εσωτερικά και για αυτό σχεδίασαν ένα με μπόλικο ξύλο για την έκδοση AMG της G-Class.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/4/2020

Το μεγάλο SUV της Mercedes, η G-Class με το επιβλητικό γωνιώδες αμάξωμά της είναι το πιο εντυπωσιακό τζιπ της Mercedes. Ταυτόχρονα είναι και αυτό για το οποίοι υπάρχουν και οι περισσότερες προτάσεις εξατομίκευσης. Όπως αυτή της Carlex Design για παράδειγμα που χρησιμοποιεί ως βάση την AMG G 63, την κορυφαία έκδοση του μοντέλου με τον V8 της AMG που από τα 4.000 cc του αποδίδει για την περίσταση 585 PS και 850 Nm.

Φυσικά υπάρχουν προτάσεις και για αύξηση της απόδοσής του αλλά εδώ η Carlex ασχολήθηκε μόνο με το αισθητικό μέρος και κυρίως αυτό του εσωτερικού της επονομαζόμενης και Yachting Edition. Έτσι οι ζάντες είναι 22 ιντσών ενώ για το διάκοσμο της καμπίνας το βασικό υλικό είναι το ξύλο. Οι διαθέσιμοι συνδυασμοί είναι δύο. Ο πρώτος έχει άσπρες και γκρι επενδύσεις στα καθίσματα, ενώ το ξύλο που χρησιμοποιείται -εκτός από το τιμόνι, τις επενδύσεις στις πόρτες όπου είναι ανοιχτό καφέ- είναι λευκό.

Ξύλο χρησιμοποιείται και στον ουρανό, κάτι που ισχύει και για τη δεύτερη εκδοχή όπως το περιβάλλον είναι πιο σκούρο, σε αποχρώσεις του καφέ ενώ οι λευκές επιφάνειες έχουν άλλη απόχρωση σε σχέση με αυτές της πρώτης εκδοχής. Η Carlson δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τιμή για αυτήν την ομολογουμένως ρουστίκ Mercedes-AMG G 63, αλλά σίγουρα θα προστίθενται αρκετές χιλιάδες ευρώ στην ήδη ακριβή τιμή εκκίνησης.