H Chevrolet ετοιμάζει ένα SUV που θα συζητηθεί


Το σχεδιαστικό τμήμα της General Motors έδωσε στη δημοσιότητα τα σκίτσα ενός SUV οχήματος το οποίο φέρει το εμπορικό σήμα της Chevrolet και υιοθετεί μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/3/2021

Όπως φαίνεται, οι άνθρωποι του σχεδιαστικού τμήματος της General Motors αναζητούν μια καινούργια και περισσότερο ενδιαφέρουσα σχεδιαστική ταυτότητα για τα μοντέλα του αμερικανικού Ομίλου.

Σε ανάρτησή τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν σκίτσα του κ. Youngho Jung για ένα crossover/SUV μοντέλο τα οποία δείχνουν ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα περισσότερο ενδιαφέρον αισθητικά όχημα, απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει ως τώρα από τις εταιρείες που απαρτίζουν τον Όμιλο GM.

Σε αυτά, βλέπουμε το αυτοκίνητο να φέρει το εμπορικό σήμα της Chevrolet. Το αμάξωμά του χαρακτηρίζεται από αδρές γραμμές, με μεγάλο άνοιγμα στους θόλους των τροχών, σχετικά χαμηλό ύψος παραθύρων και αμάξωμα το οποίο παραπέμπει σε coupé.

Στις φωτογραφίες, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν στοιχεία που παραπέμπουν τόσο στη σύγχρονη αντίληψη των Ιαπώνων για τα crossover/SUV οχήματα. Επίσης, οι αναλογίες του συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με την ευρωπαϊκή αυτοκινητική κουλτούρα και το τι προτιμούν οι αγοραστές της Γηραιάς ηπείρου, αναφορικά με την αισθητική ενός μοντέλου της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Το θέμα είναι εάν αυτή η σχεδιαστική προσέγγιση θα είναι αρεστή στους Αμερικανούς, οι οποίοι ελκύονται περισσότερο από τετραγωνισμένα αμαξώματα όταν πρόκειται για κάποιο SUV όχημα, ενώ δίνουν μεγάλη σημασία και στη διαχρονική σχεδιαστική ταυτότητα ενός μοντέλου ή μιας (αμερικανικής) εταιρείας.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε εάν αυτά τα σκίτσα προετοιμάζουν το έδαφος για ένα νέο μοντέλο που θα φέρει το εμπορικό λογότυπο της Chevrolet (ή κάποιας από της άλλες εταιρείες του Ομίλου General Motors). Ωστόσο, δύσκολα θα μπορούσε να είναι η μορφή που θα έχει η επόμενη γενιά του (Chevrolet) Blazer, για παράδειγμα.