Η Citroen DS21 και η ιεροτελεστία της αλλαγής τροχού (Video)


H Citroen DS21 υπήρξε ένα από τα πιο πρωτοποριακά αυτοκίνητα στην Ιστορία και ακόμα και σήμερα αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού.

  • 19/4/2020

Για την Citroen DS21 έχουν γραφτεί πάρα πολλά και σίγουρα με τα περισσότερα από αυτά να την κατατάσσουν μέσα στα 5-6 πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην ιστορία. Πάνω σ' αυτό το αυτοκίνητο συγκεντρώθηκε όλη η έμπνευση και η φαντασία του Andre Citroen και οι τεχνολογικές λύσεις που έδωσε παραμένουν ακόμα και σήμερα γεμάτες ενδιαφέρον.

Στο video που παραθέτουμε και μας έρχεται από την μακρινή Τασμανία (εξ ου και τα κάπως περίεργα Αγγλικά) βλέπουμε μία εξαιρετικά διατηρημένη DS21 και τον ιδιοκτήτη της ο οποίος έχει αποφασίσει να μας μυήσει σε κάποια από τα μυστικά του αυτοκινήτου.

Και δη στο πως αλλάζει ο πίσω τροχός και αν τελικά μπορεί να κινηθεί χωρίς τον έναν από αυτούς. Αν ήδη έχετε καταναλώσει το πασχαλινό σας γεύμα και δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε, παρακολουθήστε πόσο ξεχωριστές ιδέες είχαν εφαρμοστεί πάνω σ' αυτό το αυτοκίνητο και πως είχαν δοθεί λύσεις σε τεχνικά θέματα που ακόμα και σήμερα μοιάζουν εξωπραγματικές.

Και ναι, μπορεί να κινείται και μόνο με τρεις ρόδες...